In het komende weekend is de historische boekdrukkerij De Arend zowel op zaterdag 6 september als op de Culturele Zondag in Doesburg van 7 september open van 12 tot 17 uur.

 

Er worden voorbereidingen getroffen voor de drukwerken, die tijdens de Open Monumentendag op 13 september een afronding krijgen. De Arend zal dan voornamelijk drukken op een pers uit 1900, die in die tijd werd gebruikt bij Het Dagblad van het Oosten in Almelo. Daardoor kan het formaat van het te drukken gedicht met een historische illustratie aangepast worden. Getracht wordt om eveneens op handgeschept papier deze drukwerken te maken.

 

In het kader van de Open Monumentendag, dat in het teken van “Op Reis” staat, zijn er bijzonder clichés te zien, die in bruikleen zijn verkregen uit Amsterdam en Leiden. Ook eigen clichés met dit thema worden tentoon gesteld. Tevens zullen er op die dagen bierviltjes gedrukt worden.

 

De Historische Boekdrukkerij De Arend bevindt zich aan de rand van de oude historische binnenstad van Doesburg aan de Burg. Nahuyssingel 28. De toegang is gratis.