Op Maandag 3 november vindt de eerste editie van Beursvloer Doesburg plaats. Bij dit netwerkevenement proberen maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar te vinden en elkaar te helpen door vraag en aanbod van vrijwilligerswerk op elkaar af te stemmen. Een sleutelrol hierbij is weggelegd voor de zogeheten hoekpersonen, die proberen vrijwilligers en aangeboden werkzaamheden te koppelen. De vier hoekmensen stellen zich op DoesburgDirect.nl graag voor. Vandaag is het de beurt aan Wil Verlaan.

 

Wil Verlaan‘Ik ben Wil Verlaan, zelfstandig ondernemer op het gebied van sociale zekerheid, zorg, onderwijs en werk. Ik vertaal wetgeving naar de dagelijkse praktijk, en andersom gebruik ik de realiteit van alle dag om de wetgever/uitvoerder weer te adviseren. Het is een vorm van verbinden: wat is er nodig, wie gaat het doen en hoe pak je het aan. Het is een rode draad bij vrijwel alles wat ik doe. Zo vind ik dat je niet voor alles naar de overheid moet kijken/wijzen, maar uit jezelf voor elkaar moet zorgen. Daarom ben ik mantelzorger en vrijwilliger. Ik vind ook dat je samen de samenleving maakt. Als gemeenteraadslid heb ik niet veel met partijpolitieke opwellingen. Je bestuurt samen een stad. Zoals Alexander Pechtold eens zei: “het gaat er bij een straatlantaarn niet om of ie liberaal of sociaal is, het gaat erom dat ie brandt”. En vrijwel alle partijen gaan voor de brandende (led) straatlantaarn! ‘

 

‘De beursvloer is precies waar ik voor sta: je vormt samen een gemeenschap. Dat betekent dat je voor elkaar zorgt. Als ik iets kan doen wat de ander nodig heeft, dan maak je samen al een goede stap. Als een ander dan iets voor mij kan doen is er zelfs een gelijkwaardige verbinding. Daar groeien we allemaal van, het maakt ons samen sterker, leuker ook en vrolijker. De crux is dat je durft te vragen. Ik ondersteun mensen/organisaties graag in het stellen van hun vraag en het samen zoeken naar een antwoord/oplossing. Ik kijk dus uit naar een bruisende beursvloer vol vraag en aanbod.’

 

Meer weten over Beursvloer Doesburg? Bekijk dan deze speciale pagina.