Hoge Canadese onderscheiding voor Mart de Kruif

De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif, heeft in het Canadese Ottawa de Meritorious Service Medal (MSM) ontvangen. De Doesburg kreeg de hoge Canadese onderscheiding voor zijn inzet als ISAF-commandant Regional Command South van november 2008 tot november 2009.


De Kruif ontving het Canadese eerbetoon omdat hij gedurende zijn commando voortdurend het belang van de Canadese militaire bijdrage in Afghanistan heeft uitgedragen. Ook spande hij zich met ‘world-class leadership’ en ‘unwavering dedication’ in voor de veiligheid en het welzijn van de Canadese militairen onder zijn bevel.


De MSM is een erkenning voor militair optreden met de hoogst mogelijke professionaliteit in het belang van de Canadese krijgsmacht. De uitreiking aan 45 gedecoreerde militairen gebeurde door David Johnston, de Governor General en Commander-in Chief van Canada.


De Kruif gaf aan zeer vereerd te zijn om, als niet-Canadees, deze hoge onderscheiding in aanwezigheid van zijn echtgenote te mogen ontvangen. Hij benadrukte dat hij de medaille ziet als teken van respect voor iedereen die in deze periode in de staf van Regional Command South heeft gewerkt.


De Kruif op Defensie.nl: ‘De band tussen Canada en Nederland is historisch gezien erg sterk. De goede samenwerking in Afghanistan heeft deze band verder versterkt. Momenteel werken we niet operationeel samen, maar ergens in de toekomst zal dat wel weer het geval zijn. Naar die samenwerking kijken we nu al uit’.


Zie ook:
Militair Mart de Kruif klimt op in defensietop

1 reactie

  1. Ellen Mulder

    Langs deze weg, hartelijk gefeliciteerd met uw onderscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑