Hoornstra uit Doesburg maakt parkeerplaats Turfhaven

Hoornstra Infrabouw uit Doesburg gaat de parkeerplaats bij de Turfhaven in Doesburg inrichten. Het Doesburgse bedrijf won de inschrijving van drie andere bedrijven op basis van het meest aantrekkelijke bod. Vandaag zijn de werkzaamheden gestart en zijn naar verwachting op 21 juni klaar.


Het is de bedoeling dat op de plaats waar vroeger de betoncentrale stond 80 parkeerplaatsen komen en vijf camperplaatsen. Daarnaast komt er een laadpunt voor elektrische auto’s. Met de inrichting van de parkeerplaats is een investering gemoeid van 168.000 euro.


‘Het is leuk dat een Doesburgs bedrijf deze opdracht heeft gekregen. Leuk is ook dat de parkeerplaats klaar is voor de kermis en Binnenste Buiten’, aldus wethouder Fred Jansen.


Woensdag 16 mei zijn de eerste werkzaamheden begonnen. Hoornstra Infrabouw kiest voor stelconplaten als ondergrond met stenen als afbakening van de parkeerplaatsen. De parkeerruimte wordt gedeelte verhoogd vanwege voorschriften bij hoog water in combinatie met aanwezige elektriciteit.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    De ontwikkeling van de de Turfhaven kan veel blijvende bedrijvigheid en werkgelegenheid met zich mee brengen.
    Hopelijk zal dit dan ook leiden tot extra werkgelegenheid bij de verdere ontwikkelingen.
    Hoop dan ook dat bij de aanleg en exploitatie hiervan een plaats is voor Doesburgse inwoners met een beperking en werkzoekende, tevens is het een plek bij uitstek voor leer en werkervaringsplaatsen die we hard nodig hebben in Doesburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑