Basisschool Horizon Stad is de school met de beste voetballers van Doesburg. Zowel in de leeftijdscategorie groep 5 en 6 als in de categorie groep 7 en 8 won Horizon Stad het jaarlijkse scholenvoetbaltoernooi.

 

Sportclub Doesburg kijkt terug op een zeer geslaagd veldvoetbaltoernooi voor de vier basisscholen in Doesburg. De vereniging organiseerde dit jaarlijks terugkerende toernooi samen met Breedtesport Doesburg op de eerste zaterdag in de herfstvakantie onder heerlijke voetbalomstandigheden op de voetbalvelden aan de Looiersweg.

 

Het toernooi werd gespeeld in twee categorieën, namelijk teams uit groep 5, 5/6 en 6 en teams uit groep 7, 7/8 en 8 en dit jaar waren er in iedere categorie 5 teams waardoor het aantal deelnemende kinderen op bijna 100 kwam.

 

Naast vier poulewedstrijden en een finalewedstrijd werd er dit jaar voor het eerst gestreden om de penaltybokaal en die werd gewonnen door Nederland junior het team van De Wetelaar groep 6.

 

In de poule voor de groepen 5 en 6 werd Nederland junior derde door een 2-1 overwinning op Fc Barcelona (groep 6 De Anne Frank).

 

De finale werd gespeeld tussen Classic XI (groep 6 De Horizon Stad) en Fc Wetelaar 5 en die wedstrijd werd zeer overtuigend met 7-1 gewonnen door Classix XI.

 

In de poule voor de hogere groepen werd het gecombineerde team Duo Penotti van De Wetelaar derde door een 2-1 overwinning op Mix and Match (groep 7/8 De Horizon Ooi).

 

De finale werd een fantastische wedstrijd tussen twee teams van de Horizon Stad: De Snelle Aapjes (groep 7) en Fc Multi Culti (groep 8). In die wedstrijd werd Jort Visschers uiteindelijk de held door vier maal te scoren voor Fc Multi Culti.

 

Het toernooi zal in 2016 ook weer worden georganiseerd op de eerste zaterdag in de herfstvakantie en dan op ons nieuwe complex aan de Oranjesingel!