IJsbaan bij jongerencentrum 0313 in Doesburg

Jongerencentrum 0313 werkt hard aan het maken van een ijsbaan. Het sportveldje naast 0313 is afgelopen dagen geprepareerd voor een ijsbaan. Verwacht wordt dat de baan woensdagmiddag van 14.00 uur open gaat.


Woensdagochtend komt de ijsmeester naar 0313 om het verlossende woord te geven. Dan wordt duidelijk of de ijsbaan open kan.


Gisteren werd er flink gewerkt aan de baan. Zo werd een groot plastic zeil over het sportveldje gelegd en werd vervolgens water aangebracht op de baan. Met de lage temperaturen van afgelopen nacht en het niet boven het vriespunt uitkomen van het kwik, is de kans groot dat er op korte termijn geschaatst kan worden bij 0313.


17 reacties

 1. Richard Kok

  0313 meldt op twitter: IJsmeester moet streng zijn. Niet schaatsen dus. We houden u op de hoogte.

 2. Jw

  Ik ga toch liever met men kinderen naar een plek waar je veilig kunt schaatsen. En waar wij ons veilig voelen.

 3. cindy

  @JW waarom zou je je hier niet veilig voelen. ben alleen bang dat het te klein zal zijn voor jong en oud.

 4. Jw

  @cindy omdat in en rond 0313 alleen maar jongeren rond lopen die drugs gebruiken en die jongerewerker daar niks aan doet

 5. cindy

  ben ik het niet geheel mee eens, en je mag ze niet allemaal over een kam scheren. wij komen hier ook wel om met onze jongens te voetballen.

 6. Jw

  @cindy dan moet u er eens later als 19.00 komen. Het is elke keer nog geweest toen wij er waren en dan loopt er zon jongerenwerker die gewoon de andere kant op kijkt zelfs als je hem ermee confronteerd

 7. cindy

  @jw, zo laat ben ik er niet geweest. mn kinderen moeten dan bijna naar bed 🙂

 8. Skater

  @JW
  Hoezo voel je je niet veilig bij de 0313
  ik kom er dagelijks en er is nooit gezeik, nooit ruzie…
  alles daar is goed geregelt.
  het feit dat je bang bent voor de jeugd ligt aan je eigen vooroordelen.

 9. Jw

  @skater ik voel me daar gewoon niet veilig. Als ik er dan eens kom met men kinderen zijn de ramen weer ingegooid en liggen er overal drank flessen en is er van alles kapot. Ik denk niet dat de volwassenen dat doen. Het meest gekke vind ik nog dat die jongerewerker volgens mij heet hij willem jan er niks aan doet en alles accepteert.

 10. Jw

  @skater ik heb hem er al eens over aangesproken en toen reageerde hij vrij nuchter alsof het niks was en dat het allemaal maar normaal was dat de jongere daar zoveel drinken en drugs gebruiken en na de jand alles kapot maken

 11. Frans van der Krul

  JW,
  Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen gevoel en ik voel me er wel bij en veilig.
  Ijsbaan ligt er nu mooi bij, kom eens kijken!

 12. Skater

  Het klopt dat er dingen kapot worden gemaakt daar, maar die dingen gebeuren midden in de nacht. De jongerenmedewerkers kunnen daar niks tegen doen want die zijn dan allang thuis. Maar je kunt er van op aan dat er overdag en savonds alles gewoon veilig is daar.

 13. Jw

  Het is natuurlijk te makkelijk om te zeggen daar kunnen ze niks aan doen. Het is ook hun taak om na sluitingstijd ervoor te zorgen dat de jongeren zich bezig kunnen houden en geen kwade dingen doen. Maar goed ik dwaal af er zijn natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om de vandalisme zoveel mogelijk tegen te gaan. En zoals ik al zei als je de jongerenwerker aanspreekt doet hij net of het de normaalste zaak van de wereld is. Met zon instelling blijft de vandalisme ook. Het is te gek voor woorden dat er elke keer wel weer wat stuk is. De jongeren verveelen zich blijkbaar de taak van de jongerenwerker dus om daar wat aan te doen.

 14. Richard Kok

  @JW
  Waarom vanuit anonimiteit kritiek leveren? Wees eerlijk en jezelf, of zwijg.

 15. Jw

  @Richard Kok
  Vraag me af wat mijn anonimiteit met het onderwerp te maken heeft. En aangezien bijna iedereen hier anoniem blijft zie ik niet in waarom ik mezelf bekend zou moeten maken. Ik mag mijn mening geven en mijn ervaringen uitwisselen dus doe ik dit ook. Het feit dat je zo reageerd geeft aan dat ik een gevoelig punt raak. En eerlijker als dit kan ik niet zijn. Mijn innitialen staan er al en vind dit meer als genoeg.

 16. Richard Kok

  @Jw
  Wat ik bedoel is dat het in mijn ogen te makkelijk is om vanuit anonimiteit kritiek te leveren. Dat vind ik als beheerder van deze site vervelend. DoesburgDirect.nl is er om te boeien en te binden, maar schuwt een stevig debat niet. Maar dan wel met open vizier. Ik zou het zeer waarderen.

 17. Ria van Broeckhuijsen

  Als vrijwillig fotograaf (vrouw, 65+) draai ik nu een jaar mee bij 0313. Ik fotografeerde: meidenactiviteiten op de middagen, (gaf hen een cursusje fotograferen), voorbereidingen en uitvoering van de musical onder bezielende leiding van Anneloes en Jaimy, breedtesportactiviteiten, halloween en kortgeleden het hiphopfeest met goede rappers en vriendelijke bezoekers. Was aanwezig bij het etentje en de avond (met Magic Jack) georganiseerd door 0313 georganiseerd voor de hardwerkende vrijwilligers. Er gebeurt veel in 0313, er wordt hard gewerkt. Ik heb ook mijn vragen en stel ze aan Jan Willem of andere medewerkers. Blijf geen buitenstaander, maar kom binnen en verbaas je. Ga een open gesprek aan. Doe een tijdje mee als vrijwilliger en reageer dan nog eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑