IJsselbrug bij Doesburg dicht van 21 januari tot 19 februari

Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland sluiten de IJsselbrug bij Doesburg af voor groot onderhoud. Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan vanaf donderdag 21 januari 21.00 uur tot vrijdag 19 februari 05.00 uur geen gebruik maken van de brug. Houd rekening met omleidingsroutes, extra reistijd en onverwachte drukte.

Omleiding

Voor auto- motor- vracht- en landbouwverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Auto’s, motoren en vrachtwagens kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt gedeeltelijk een andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Hulpdiensten en Openbaar Vervoer kunnen over het verbrede fietspad aan de noordzijde van de brug rijden. Fietsers en voetgangers maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de zuidzijde van de brug. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Beperking van hinder

Om de hinder te beperken treffen Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland tijdens de afsluiting een aantal maatregelen. Er worden verkeersregelaars ingezet op de N338 om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen en om sluipverkeer te voorkomen. Daarnaast legt Rijkswaterstaat  een tijdelijke extra rijstrook aan vanaf de N338 bij Westervoort naar de A12 richting Utrecht zodat het verkeer beter doorstroomt.

Reisalternatieven

Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland adviseren om, wanneer het mogelijk is, buiten de spits te reizen of een ander vervoermiddel te kiezen. Aan de Dierense zijde van de brug wordt een tijdelijke parkeerplaats voor auto’s en fietsen aangelegd. Reizigers kunnen hun reis over de brug dan te voet, per fiets of met het openbaar vervoer voortzetten. Voor vervoer tussen de parkeerplaats en de stad Doesburg kan de reguliere buslijn worden gebruikt; deze maakt een extra stop bij de tijdelijke parkeerplaats. Reizigers kunnen hiervoor in de bus een speciaal transferiumkaartje kopen. De pont bij Olburgen-Dieren hanteert tijdens de afsluiting van de brug ruimere vaartijden. Kijk hiervoor op veerpont-dieren.nl

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid én die van de verkeersregelaars en medeweggebruikers: pas uw rijstijl aan. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Weggebruikers kunnen actuele informatie over de werkzaamheden vinden in de gratis app ‘IJsselbrug Doesburg’. Deze is te downloaden in de App Store of Play Store. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via provincieloket@gelderland.nl. Kijk voor algemene informatie over het project op www.rws.nl/ijsselbrugdoesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

12 reacties

 1. Frans van der Krul

  Nog een paar uurtjes te gaan, maar waar zijn al die parkeerplekken, aan beide kanten van de brug of wordt de Bleek bedoeld aan één kant?

 2. Peter van den Broeke

  In dit artikel wordt alleen een parkeerplek genoemd aan de Dierense kant van de brug. Lijkt me ook voldoende. We hebben inderdaad de Bleek aan de Doesburgse kant. Goed opgemerkt, Frans.
  Het is ook maar voor vier weken, die komen we wel door toch?

 3. robert duis

  @ Dieren-Doesburg.

  Ondergetekende moet vaak naar Dieren v.v.
  Hij was ervan overtuigd dat er lange wachttijden zouden zijn bij de PONT bij Olburgen.
  Het tegendeel is waar! Opmerkelijk!
  Je zou bijna denken ….. Zonder die BRUG gaat het ook wel ……:-))))

 4. y.musch

  voor de zoveelste keer rijd bus 26 op zaterdagochtend de halte voorbij,het kleine busje zit vol,de passagiers staan in de kou.

 5. Peter van den Broeke

  Mee eens Yvon Musch, mijn dochter is ook al eens achter moeten blijven omdag de bus vol was. Gebeurt iets te vaak.
  Het is zo’n goed plan om een busje te laten rijden maar san moet het wel mogelijk zijn mee te kunnen.

 6. A.van Tuyl

  Leuk al die radarcontroles. Nog nooit zoveel gezien.

 7. Peter van den Broeke

  Ja en afgelopen week hielden ze een “Sluipverkeer controle” Ik moest naar Zutphen en wildenover Steenderen maar werd al bij de rotonde tegengehouden voor bovengenoemde controle. Bij Zevenaar is de oprit naar de A12 ook al afgesloten voor verkeer vanuit Doesburg. Wat is er aan de hand? Alleen maar omdat de IJsselbrus is afgesloten? Je merkt wel dat Doesburg een hele belangrijke plek inneemt in de regio!!

 8. Theo Houkes

  Nee Peter van den Broeke ha ha grapjas belangrijke plek in de regio ze willen ze daar zo snel mogenlijk onder begeleiding weg hebben

 9. Frans van der Krul

  Peter van den Broeke, Wel een belangrijke doorgang om de Achterhoek te ontsluiten, maar een regiofunctie helaas niet voor het winkelgebied.

 10. Peter van den Broeke

  Daaruit blijkt dat we daar iets aan moeten doen. Net als bij de Rijn die al jaren bij Lobith (eigenlijk Spijk) het land binnen komt, kunnen wij zeggen dat wij de eerste stad zijn op weg naar de Achterhoek toe. Het is maar hoe je het bekijkt.

 11. Peter van den Broeke

  Van die 20.000 bewegingen op de brug iedere dag moeten we zorgen dat de beweging voor 10% afbuigt naar Doesburg!! Mooi doel he?

 12. Frans van der Krul

  Peter van den Broeke, hoop dat het lokale MKB hier ook van profiteert, extra inkomen derving of verlies door de sluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑