IJsselbrug bij Doesburg dicht van 21 januari tot 19 februari

Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland sluiten de IJsselbrug bij Doesburg af voor groot onderhoud van donderdag 21 januari om 21.00 uur tot vrijdag 19 februari om 05.00 uur. Tijdens de afsluiting wordt het betondek van de brug vervangen.

Voor auto- vracht- en landbouwverkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Auto’s en vrachtwagens kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt een andere route in verband met te grote snelheidsverschillen.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Hulpdiensten en Openbaar Vervoer kunnen over het verbrede fietspad aan de noordzijde rijden. Fietsers en voetgangers maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de zuidzijde. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Tijdelijke parkeerplaats
Om de hinder te beperken treft Rijkswaterstaat verschillende maatregelen. Zo wordt aan de Dierense kant van de brug een tijdelijke parkeerplaats voor auto’s en fietsen aangelegd. Reizigers kunnen hun reis over de brug dan te voet, per fiets of met het openbaar vervoer voortzetten. Verkeersregelaars worden ingezet om sluipverkeer te voorkomen.

In de laatste fase (fase 6) van de werkzaamheden schildert de aannemer het bovenste deel van de boog van de brug. Hiervoor is een tent nodig. Om deze tent te kunnen opbouwen en afbreken zijn twee weekendafsluitingen nodig. De precieze data van deze weekendafsluitingen worden gecommuniceerd via de lokale media, de website en de gratis app.

Vlot en veilig
Rijkswaterstaat en Provincie Gelderland werken samen aan het groot onderhoud van de IJsselbrug Doesburg. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol van brugeigenaar en de provincie vanuit zijn verantwoordelijkheid voor het wegverkeer. Groot onderhoud is nodig, zodat ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk blijft.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

1 reactie

 1. robert duis

  @ Rijkswaterstaat & Provincie Gelderland.

  In dit land met zoveel gemopper in de “breedste zin van het woord” even een compliment
  richting de Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland:

  Ondergetekende neemt alle beschikbare “petten” af voor de organisatie- en voor de uitvoerders
  van dit GROOT ONDERHOUD van de IJSSELBRUG Doesburg.

  Het is alom helder zichtbaar en voelbaar dat deze instanties alles in het werk stellen om de
  overlast voor de burgers tijdens dit omvangrijke project tot een minimum te beperken.
  Met andere woorden: “Chapeau” ….. en dat dan honderd maal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑