IJsselzicht in Doesburg behoudt restaurantfunctie

De restaurantfunctie van appartementencomplex IJsselzicht in Doesburg wordt voortgezet. Dit ondanks het stoppen van de dienstverlening van Attent op 1 juli. Caleidoz Welzijn en Cambio Buurtbeheer slaan de handen ineen en nemen de restaurantfunctie gezamenlijk over. Cambio verzorgt de maaltijden en Caleidoz doet de coördinatie. De prijs blijft onveranderd: 8 euro voor een driegangenmenu.

 

Dat laten Caleidoz Welzijn, Cambio en de gemeente Doesburg in een gezamenlijk persbericht weten. Wethouder Peter Bollen is erg content met deze ontwikkeling: ‘Het is niet alleen zo dat de restaurantfunctie behouden blijft voor IJsselzicht, maar op termijn is nog veel meer mogelijk door slimme samenwerking van verschillende Doesburgse organisaties’.

 

Bollen vervolgt: ‘Ik verwacht dat ook andere organisaties zich hierbij gaan aansluiten. Er bestaat bijvoorbeeld al nauw contact tussen Cambio, Philadelphia en Het Rhedens De Tender over verdere samenwerking. De gemeente heeft het initiatief genomen om de partijen aan tafel uit te nodigen en we zijn dan ook erg blij met de ontstane samenwerking’.

 

Vanaf 1 juli start Cambio in eerste instantie met de aanvoer van maaltijden uit haar keuken in Deventer. Deze maaltijden zijn al voorbereid en de laatste handelingen vinden ter plekke in de keuken van IJsselzicht plaats.

 

Het is de bedoeling dat de keuken van IJsselzicht met enige aanpassingen geschikt wordt gemaakt voor de complete bereiding van warme maaltijden. Marcel Ellen, projectleider van Cambio hierover: ‘want, de voorbereiding vormt een onmisbaar aspect van de beleving van de maaltijd. Denk maar eens aan de geur van gebraden vlees’.

 

Caleidoz Welzijn draagt zorg voor de coördinatie van alle werkzaamheden rondom het verstrekken van de maaltijden. Werkzaamheden als uitserveren, afruimen en schoonmaken worden verzorgd door een gemêleerd gezelschap van onder andere vrijwilligers, waaronder bewoners zelf, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een beperking.

 

Caleidoz richt zich verder op de ontwikkeling van het ontmoetingselement binnen IJsselzicht. ‘We maken op deze wijze optimaal gebruik van elkaars expertise en vullen elkaar naadloos aan’, aldus Lucien Harteveld, manager bij Caleidoz.

 

Het restaurant is op termijn niet alleen bedoeld voor bewoners van IJsselzicht, alle Doesburgers zijn welkom een maaltijd te nuttigen. Woonservice IJsselland past de inrichting van het gebouw daarop aan. Zo komt er een openbare ingang naar het restaurant. De woonfunctie van het complex wordt dan gescheiden van het restaurant en andere openbare functies.

 

Bewoners van IJsselzicht kunnen verder nog tot 1 juli deelnemen aan activiteiten via een activiteitenpas van Attent. Caleidoz Welzijn neemt dit over, maar stelt haar activiteiten tevens open aan alle bewoners. De vergoeding hiervoor is op basis van daadwerkelijke deelname en per activiteit wordt een kostendekkende bijdrage voor materiaal of consumptie gevraagd. Wijkbewoners die willen deelnemen aan de activiteiten maar geen vervoer hebben, kunnen tegen betaling gebruik maken van de Plusbus.

 

Bewoners van IJsselzicht kunnen nog tot 1 juli terecht in ‘het Winkeltje’, wel met een steeds beperkter assortiment. Het winkeltje wordt na 1 juli niet voortgezet. Caleidoz Welzijn zet zich in om met de lokale middenstand alternatieven te vinden.

2 reacties

 1. Frans van der Krul. Werkgroep Stop Werken Zonder Loon FNV

  Ik ben heel erg blij dat de restaurantfunctie van het appartement complex Ijsselzicht wordt voortgezet maar er hangt een nare spruitjesgeur rondom de gekozen oplossing van zoveel professionals die elkaar uit de diverse en sociale disciplines aanvullen.
  Ik vraag me af waarom er 2 gesubsidieerde organisaties en een woningbouw stichting zich hiermee moeten bemoeien? Dit creëert alleen betaalde arbeid voor de managers van de organisaties.
  Dit wat hier nu gebeurd, mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit is juist verdringing van deze arbeidsmarkt, als deze zich zouden terug trekken en er opzoek zou worden gegaan naar een horeca professional dan kan de keuken zonder veel gedoe worden gerund en zijn er een aantal betaalde arbeidsplaatsen gecreëerd i.p.v. vernietigd.
  Mensen inzetten op deze wijze, moet worden gestopt, echte banen en een eerlijk loon moet er komen en geen gedwongen onbetaalde arbeid.

 2. Bart Louwman

  En de mensen die daar gratis komen werken willen als ze oud worden ook nog wel een hapje te eten hebben, of is dat teveel gevraagd?

  Geef ze een normaal loon en normale pensioenpremie dan hoeven ze later niet te verekken van de honger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑