Sint-Maartensmaaltijd en Verzamelmarkt op 13 juni

Zaterdag 13 juni vindt de jaarlijkse Sint-Maartensmaaltijd plaats in Doesburg. Ondanks eerdere berichten over het mogelijk verdwijnen van dit evenement als gevolg van een tekort aan vrijwilligers, is het de organisatie toch gelukt om een evenement te houden.

 

Zaterdag 13 juni is het feest in Doesburg. Verschillende evenementen in middeleeuwse stijl die elkaar prachtig aanvullen. De Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk, de Verzamelmarkt op het Marktplein naast de Martinikerk. En in de straten van het centrum van Doesburg de Hanzefeesten.

 

Om voor de Sint-Maartensmaaltijd de juiste sfeer te creëren wordt de grote Martinikerk veranderd in een middeleeuwse feestzaal, lange tafels worden gedekt, de gehele ruimte wordt versierd met kleurige veldboeketten. Verschillende dans- en muziekgroepen zorgen voor vermaak in stijl. Heel veel vrijwilligers zijn deze dag behulpzaam, in de Martinikerk worden ongeveer 2500 gasten verwacht die aanschuiven om van de soep te genieten.

 

De kok en zijn koksmaten zullen de bekende veldsoep ter plekke bereiden. Dit jaar krijgt de soep een Doesburgs smaakaccent. Er wordt ongeveer 600 liter soep gekookt om alle gasten en vrijwilligers van een kop soep te kunnen voorzien. Bij de soep hoort een stuk brood en een schijfje meloen.

 

Op het sfeervolle Marktplein vindt u de kramen van de Verzamel- & curiosamarkt. Ook hier zullen de verschillende dans- en muziekgroepen optreden. Het programma wordt dit jaar verzorgd door de Morrisdansers uit Utrecht met hun traditionele Morris- dansen, de Meulenvelders uit Doesburg met dansen uit de regio, Celtic Wind met hun Ierse volksmuziek, Krebbel uit Arnhem en Mycelium uit Deventer met oude liederen en muziek.

 

De waarzegster Madame B.E.L. Azèrd is ook de hele dag aanwezig om samen met u in de kaarten naar de toekomst te kijken. De Verzamelmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur, de Sint-Maartensmaaltijd van 11.00 uur tot 16.00 uur.

 

In de Martinikerk wordt de film “de terugkeer van Gosen Momme “ vertoond in samenwerking met HetHuisDoesburg. Deze film gaat over de mosterdmaker Gosen, die in vervlogen tijden in Doesburg woonde en werkte. Mosterd en Doesburg mogen in één adem worden genoemd.

 

De toegang tot de Sint-Maartensmaaltijd en Verzamelmarkt is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

1 reactie

  1. Peter Bollen

    Helemaal TOP !!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑