Op Iselinge Hogeschool is onlangs het kinderboek Warboel gepresenteerd, met toegankelijke gedichten voor kinderen en jongeren over sociaal-emotionele onderwerpen. De prachtige tekeningen in het boek werden gemaakt door de Doesburgse illustrator Angelique Bosman, die tijdens de Kinderboekenweek, samen met de Borculose auteur Margreet Jansen, bij Boek en Buro Nieuwenhuis met kinderen gaat tekenen, kleuren en kletsen over Griezelen en nog veel meer.

‘Er bestaat helaas nog geen vak op school, dat leert hoe je verdriet mag hebben’, schrijft auteur Margreet Jansen uit Borculo in haar voorwoord. ‘Dat uitlegt, dat je niet de enige bent die onzeker is en vertelt dat het niet raar is, als je buikpijn hebt van heimwee of je rot voelt omdat je ouders altijd ruzie hebben’.

En dat is precies wat het boek wil bereiken. Dat kinderen en jongeren zich herkennen in de sfeer en emoties rondom onderwerpen als pesten, faalangst, je grenzen aangeven, onzekerheid, scheiding, vluchten, rouw etc. en zich daardoor aangemoedigd voelen erover te praten. De krachtige illustraties van Angelique , tevens grafisch vormgever bij het Lalique Museum in Doesburg, maken dat plaatje van herkenning meer dan compleet.

Warboel is een boek voor kinderen. ‘Zij moeten het gevoel krijgen, dat ze zich niet hoeven te schamen voor hun tranen en onzekerheid’, zegt Jansen. ‘En dat ze bij ons, volwassenen, altijd terecht kunnen met die warboel die het af en toe in je hoofd kan zijn’.

Warboel (ISBN 978-90-824424-1-0) kost € 19,95 en is te koop bij Boek en Buro Nieuwenhuis, waar je tijdens de Kinderboekenweek bij elk boek een prachtige A2-poster van Griezelen cadeau krijgt. Zaterdag 7 oktober tussen 14.00 en 16.00 zijn auteur en illustrator in de winkel aanwezig om voor te lezen, te tekenen en te signeren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.