Jongerencentrum 0313 in Doesburg houdt op maandag 24 juni een informatieavond over sociale media. De avond is bedoeld om ouders bij te praten over het gebruik van sociale media door jongeren. 0313 organiseert de avond in samenwerking met Sabine Koenders van PuberTalent.

 

‘Soms kijk je als ouder met stijgende verbazing naar je puber: het lijkt wel of de telefoon aan hun hand (nee niet aan hun oor!) is vastgegroeid. De hele dag zijn ze aan het Facebooken, What’s appen, Twitteren en Instagrammen. Tijdens het eten, als je met ze aan het praten bent en ’s nachts als ze horen te slapen. Stel je voor dat ze iets missen van hun ‘vrienden’. De telefoon lijkt het belangrijkste in hun leven’, aldus Jan-Willem Klink, coördinator jongerenwerk en 0313 Cambio Doesburg.

 

Klink: ‘Als ouder weet je dat het bestaat: Social Media. Maar wat houdt het allemaal in? Jouw kind voelt zich als een vis in het water in de digitale wereld, maar veel ouders kost het moeite om enigszins te begrijpen waar het over gaat en wat je kind op internet allemaal doet. Met enige regelmaat verschijnen er in de media verontrustende berichten over pesten op internet, vervelende, soms zelfs compromitterende foto’s die zijn geplaatst en je kind voor eeuwig digitaal achtervolgen, en vieze oude mannen die contact zoeken met jonge meisjes’.

 

Wat moeten ouders weten van Social Media? Hoe kunnen ze hun kind beschermen tegen de schadelijke bijverschijnselen van de Social Media? Hoe kunnen ze hun kinderen begeleiden in een verantwoord gebruik van Social Media? En ook: wat is er zo leuk aan Social Media? Want ook al is het voor volwassenen soms lastig te volgen, Social Media heeft ook heel veel leuke en leerzame kanten. Dat zijn vragen waarop wordt ingegaan tijdens de bijeenkomst.

 

De informatieavond wordt gehouden op maandag 24 juni in 0313 aan De Linie 2 en begint om 19.30 uur. Om in stijl te blijven wordt onder de aanwezigen een tablet verloot. Aanmelden kan bij Jan Willem Klink, tel: 0313 36 80 54 of via mail: j.klink@cambio.nl.

sociale media