In het filmhuis van Doesburg is er deze keer geen film, maar kindertheater. Op zaterdag 15 juni om 14.00 uur komt er voor de kinderen de voorstelling Kierewiet. Kierewiet, een fantasierijke familievoorstelling met poppen voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Droom jij er ook wel eens van om je vleugels uit te slaan en zomaar weg te kunnen vliegen? Oma Roosje loopt in het bos en houdt veel van vogels. Ze kan ook met ze praten, daarom vinden de mensen haar een beetje ‘kierewiet’. Oma heeft een geheim. Zal ze het vertellen? Ze zou wel een vogel willen zijn en kunnen vliegen tot boven de wolken. Maar… om te kunnen vliegen zijn vleugels nodig. Samen met de vogels gaat ze op zoek naar veren om echte vleugels te kunnen maken. Zou het haar lukken? Want de vos is er ook nog!

 

Roosje heeft een geheim, maar een geheim kun je niet zomaar vertellen. Roosje kan praten met dieren, met bomen, met het gras en met Kierewiet. De troep wilde ganzen van Akka vliegt over en tamme Nico blijft achter. Zij verteld aan hem haar geheim:

 

Roosje mist Opa Klaas, die pas dood is gegaan. En zij wil vliegen als een vogel om nog eens naar alle plekjes te vliegen waar zij met Opa Klaas is geweest. Opa Klaas is de hele tijd eigenlijk al aanwezig in het lege hoedje dat Roosje bij zich heeft. Maar voor vliegen zijn vleugels en dus veren nodig. Ze heeft een heleboel veren verzameld, maar de tas met veren is ze kwijt. Nico, de gans, helpt haar zoeken. De troep van Akka, ze laten een mandje met veren vallen….Er waait een wind in het hoofd van Oma Roosje. Ze wil vliegen met échte vleugels. Oma Roosje is een beetje vreemd, een beetje kierewiet.

 

Kinderfilmorganisatie De Teil organiseert deze voorstelling in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is 6,00 euro met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl

500 kindertheater