Bijeenkomst over Huishoudelijke Zorg en keukentafelgesprekken

FNV en SP Doesburg houden samen met jurist Kevin Wevers een bijeenkomst over de thuiszorg in Doesburg. Deze bijeenkomst wordt op 21 april gehouden in Speeltuin De Kindervreugd aan de Marijkelaan 1 in Doesburg. Belangstellenden kunnen vanaf 18.00 uur binnenlopen. De bijeenkomst begint om 18.30 uur.

 

Gemeente Doesburg maakt vanaf 1 juli 2015 van de huishoudelijke verzorging een algemene voorziening. De thuiszorg zoals deze was wordt afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt er een algemene voorziening waar iedereen dan vervolgens zorg kan inkopen. Daarmee wordt volgens de FNV en SP Doesburg de thuiszorg gedegradeerd tot een commercieel werksterbureau.

 

‘Het is nog onduidelijk of mensen hun hulp behouden en hoe hoog de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp of hulpmiddelen, bijvoorbeeld scootmobiel of traplift, zal zijn. De vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten voor hun hoge ziektekosten die zij voorheen van het CAK kregen gaat nu ook naar de gemeente. Dit dreigt in een grote algemene pot te verdwijnen, zonder dat de mensen er iets van terug zullen zien. Dit alles zorgt voor veel onrust en angst’, laat Patrick Ott van SP Doesburg weten.

 

2 reacties

  1. Yvonne Irving fractie voorzitter PvdA

    Op de website van SP Doesburg staat dat dit een voorlichtingsbijeenkomst is. Wethouder “P.Bollen” heeft nog geen uitnodiging mogen ontvangen. Indien u burgers goed wil informeren over de situatie in Doesburg dan is het wel netjes dat hij aanwezig is. Hoor en wederhoor.

  2. Patrick ott

    Het is een openbare bijeenkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑