De eerste vestingwandeling van dit jaar naar de Hoge Linie vindt plaats op zaterdag 18 april. Wandelaars vertrekken om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en de Coehoornsingel in Doesburg.

 

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de ontluikende begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

 

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 16 mei, 13 juni, 18 juli, 15 augustus, 19 september en 17 oktober 2015.

hoge Linie