Bijzonder boekje en verboden drukwerk bij De Arend in Doesburg

Tijdens het Doesburge Bevrijdingsfestival op zaterdag 18 april staat bij de Historische Boekdrukkerij “De Arend” een bijzonder boekje centraal, naast enkele oorlogsgedichten. Het boekje van ongeveer 20 pagina’s verscheen in augustus 1945 en is van de hand van de Doesburgse politieman L. Westera.

 

Westera beschrijft in de “Herinneringen aan de Belegering van Doesburg” wat er tussen 1 en 16 april 1945 vooraf ging aan de bevrijding van de stad. Het boekje is in de loop van de jaren een echt collectors item geworden. HetHuisDoesburg volgde het spoor van de familie en ontdekte het verhaal van de zoon van de schrijver, de in Doesburg geboren A.C.G. Westera.

 

Op deze 18de april vertoont drukkerij De Arend een filmdocument, waarin deze zoon zijn oorlogsherinneringen vertelt. De film is getiteld “De Contre Escarpe” en duurt circa 7 minuten. De film vertelt over de belevenissen van een jongen die aan het begin van de oorlog nog net geen zes jaar is. Uit de eigen collectie laat De Arend zijn bezoeker deze dag een boek zien met verboden drukwerk uit de Tweede Wereldoorlog.

 

De Historische Boekdrukkerij “De Arend” is gevestigd op de Burg. Nahuyssingel 28 in Doesburg. De toegang is gratis. Anders dan vermeld staat op de affiches is De Arend open van 13 tot 17 uur.

 

 

westera

 

1 reactie

  1. i timmerna

    Ziet er erg leuk uit al in de Drukkerij.Ook te vinden op de site van Drukwerk in de Marge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑