Op zaterdag 18 april gaat de nationale Museumweek van start. Voor het Lalique Museum in Doesburg is dat aanleiding bezoekers die dag extra hartelijk welkom te heten. Zij profiteren deze zaterdag van een aanzienlijke korting op de toegangsprijs. Bovendien is er in het kader van het Doesburgs Bevrijdingsfestival een uniek, kort filmdocument te zien getiteld ‘De vloekende dominee’.

 

In het filmdocument ‘De vloekende dominee’ vertelt de Doesburgse P.J.M. Rensing in negentig seconden over kwajongensstreken met onontplofte projectielen kort na de bevrijding. Dit filmdocument is een van de vele die die dag te zien zullen zijn op verschillende locaties in de stad. Een en ander in het kader van de viering van de bevrijding van Doesburg op 16 april 1945.

 

Voorzitter drs Santino Melssen: ‘Als particulier museum heb je entreegelden hard nodig. Dat geldt voor ons nu in het bijzonder, vanwege de verbouwing van de Commanderije. Toch willen wij voor onze bezoekers deze zaterdag iets extra’s doen door hen 2 euro korting te geven op de toegangsprijs. Is men bovendien in het bezit van een kortingsbon die uitsluitend die dag verkrijgbaar zijn bij de festivaldesk in de hal van het Stadhuis dan krijgt men twee euro extra korting. De toegangsprijs bedraagt dan 6 euro per persoon.’