Vanaf deze week kan er ingeschreven worden voor de cursus zelfredzaamheid die eind mei wordt georganiseerd door DWV, Zwembad Den Helder en Breedtesport Doesburg. Inschrijven kan tot en met 3 mei 2011.


Dit jaar wordt voor de zevende keer de cursus zelfredzaamheid georganiseerd in zwembad Den Helder. Onder de noemer ‘Heb jij lef ?! Red jij jezelf ook onder water??’ Tijdens deze cursus wordt geleerd hoe mensen zichzelf kunnen redden. Dit kan van levensbelang zijn, wanneer je onverwachts te water raakt.


Er worden in de cursus verschillende situaties nagebootst, zoals bijvoorbeeld zwemmen met een blinddoek om, hindernissen nemen in en om het water en natuurlijk worden deze oefeningen merendeels met kleren aan uitgevoerd.


Het nabootsen van te water gaan met een fiets en een auto zijn de spectaculaire oefeningen die je normaliter niet zo snel zult oefenen. Deze keer speciale aandacht voor het ademhalen onder een omgeslagen bootje. Tot slot wordt er ook aandacht besteed aan de Eerste Hulp Bij een Ongeluk (EHBO).


De cursus bestaat uit vier avonden van 60 minuten en de cursusdagen zijn donderdag: 10 mei, 17 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni 2011 van 18.15 uur tot 19.15 uur. Nadat de cursus succesvol is volbracht ontvangen de deelnemers een certificaat.


Inschrijven kan bij de receptie van zwembad Den Helder en de kosten zijn 20 euro per persoon. Voor deelname aan de cursus is een A en B diploma verplicht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Marga Evers, 0313-472022 of mail naar info@zwembaddoesburg.nl.