Doesburg Bruist organiseert een Kids Living Statues op 7 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Kinderen van 8 tot 18 jaar kunnen zich opgeven om als levend standbeeld op te treden in de Doesburgse binnenstad. De beste levende standbeelden vallen in de prijzen.

 

‘Je kunt je eigen onderwerp kiezen en dat alleen of met meerdere kinderen uitvoeren. Je mag in het centrum van Doesburg je eigen podium bouwen. Wij hopen dat jullie er een geweldig feest van gaan maken’, aldus Marja Aarts van Delikasa namens Doesburg Bruist, de organisatie achter dit evenement.

 

Deelnemers worden geschminkt en verkleed om 10.30 uur verwacht bij Delikasa in de Kerkstraat 8 in Doesburg. Aarts: ‘Je krijgt dan een nummer zodat je weet waar in de stad jouw plekje is.

 

Als levend standbeeld sta je een half uur en daarna heb je indien je dit wilt een half uur pauze. Hiervoor wordt een schema gemaakt zodat er op ieder moment in de stad iets te zien is’.

 

Gedurende de dag komen vrijwilligers regelmatig langs bij de deelnemers. Deelnemers krijgen een lunchpakket met drinken en wat lekkers van Delikasa. ‘Je mag natuurlijk ook een petje of iets dat bij je act past neerzetten, zodat de mensen die je komen bewonderen daar geld in kunnen doen. Zo verdien je ook nog wat extra zakgeld’, aldus Aerts.

 

Niet onbelangrijk is het dat er ook een deskundige jury rond zal lopen om de deelnemers te bekijken en te beoordelen. Er zijn mooie prijzen winnen: Een cadeaubon van Staarink van € 25,00, een cadeaubon van Lekkerszenzo van € 10,00 en 3 cadeaubonnen van IJssalon Hendrick van € 10,00/€ 7,50 en € 5,00.

 

Waar let de jury op:

·         Creativiteit van het beeld / schmink, kleding, materiaal, totaalplaatje

·         Interactie met het publiek / hoe reageer je op de mensen

·         Uitbeelden van het beeld / welk verhaal vertel je

·         Stilstaan / echt een standbeeld spelen

 

Klik hier voor het inschrijfformulier en meldt je snel aan. Er is maximaal plaats voor 25 beelden en deelnemers worden ingedeeld op volgorde van binnenkomst. Deelname kost € 5,00 per persoon. De uiterste inschrijfdatum is zaterdag 31 mei.