Repair Café in Doesburg officieel geopend

Het Repair Café in Doesburg is open. Op 6 mei vond de officiële opening aan de Marijkelaan 1 plaats. Wethouder Peter Bollen opende het Repair Café op symbolische wijze door een deur te openen met een ketting van ringen. Deze ringen staan symbool voor het verbinden met de wijk, de inwoners van Doesburg en de organisaties.

 

In het openingswoord van de wethouder kwam naar voren hoe belangrijk het is als er wordt samengewerkt en wat voor mooi resultaat dit kan opleveren. Dankzij de gulle giften van ZON, Huurdersplatform van Woonservice IJsselkade en Multimate is materiaal aangeschaft waar de vrijwilligers veilig mee kunnen werken.

 

Caleidoz en de Buurtacademie hebben samen met een team van vrijwilligers voor een mooie middag gezorgd. De reparaties liepen nogal uiteen van het repareren van een Senseo apparaat tot het herstellen van een jas. Een mevrouw kwam binnen met een oude transistor en een bureaulampje: ‘Ik ben blij dat er hier nu ook een Repair Café is, want ik was al aan het overwegen om naar Zevenaar te gaan, mijn man deed dit vroeger altijd zelf’.

 

Het volgende Repair Café is op dinsdagmiddag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de speeltuin “Kindervreugd” aan de Marijkelaan te Doesburg. De organisatie: ‘De koffie staat klaar ook al heeft u geen reparatie. Loop gewoon even binnen en maak kennis met het Repair café’.

 

photo-229

1 reactie

  1. Remco Meeder

    Mooi initiatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑