Internationaal fotoproject Helpportrait 2012 in Doesburg

Helpportrait is een één daags evenement waarbij minderbedeelden zich kunnen laten portretteren door de aanwezige fotografen. Door deze mensen te portretteren waarbij ze, na een kopje koffie, thee of een glaasje fris, een fotoprint meekrijgen, willen Joost de Wolf en ZON Doesburg deze mensen een cadeau geven. Het gaat om een wereldwijd fotoproject met veel aanzien bij zowel fotografen als instanties en wordt voor het eerst gehouden in Doesburg. Helpportrait vindt plaats op 8 december.


Helpportret is volgens Joost De Wolf wereldwijd al 4 jaar een succes. ‘En samen met ZON Doesburg willen wij dit binnen Doesburg gaan realiseren. Helpportrait 2012 wordt gehouden op 8 december 2012. Al ruim anderhalf jaar denk ik er aan om Helpportrait op te zetten in Doesburg. Vorig jaar is het er niet van gekomen, maar dit jaar heb ik mijn wens uitgebracht bij ZON Doesburg en direct waren zij enthousiast. Na mijn presentatie bij ZON over Jeremy Cowerd, fotograaf en grondlegger van Helpportrait zijn de eerste plannen besproken’, aldus De Wolf.


Helpportrait is een wereldwijd evenement dat 4 jaar geleden is ontstaan. Het idee is simpel; Organiseer een dag waarbij mensen die het minder hebben zich gratis kunnen laten portretteren en een print meekrijgen. Het enige wat het mag kosten is de tijd van fotografen en andere vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Binnen de doelgroep vallen mensen die het zich niet kunnen veroorloven om naar een fotograaf te gaan.


Het zijn mensen die van een minimum inkomen moeten rond komen en/of mensen die hulpbehoevend zijn. Door deze mensen een portretfoto aan te bieden wil Helpportrait voor deze doelgroep een licht puntje laten schijnen in de donkere dagen voor kerst. Mensen kunnen zich zelf laten portretteren, hun kinderen laten portretteren voor zich zelf of als cadeau voor opa’s en oma’s.


Ook bij de gemeente Doesburg is Helpportrait in Doesburg 2012 met enthousiasme ontvangen. De gemeente heeft een locatie toegezegd en in oktober krijgen de mensen die een bijstandsuitkering ontvangen een uitnodiging voor Helpportrait 2012 in Doesburg.


Joost de Wolf en ZON Doesburg willen deze dag bijzonder maken voor alle mensen die het nodig hebben. De Wolf: ‘Om Helpportrait 2012 ook in Doesburg een succes te laten zijn, nodig ik fotografen en vrijwilligers uit die een steentje willen bij dragen aan Helpportrait 2012 in Doesburg’


Tip
Bekijk hier een video waarin Joost de Wolf het project motiveert

5 reacties

 1. Wim Robbertsen

  Super idee!

 2. Harko Sterk

  Geweldig van de mensen van ZON en Joost. Geweldig initiatief!!

 3. Marijke Schellekens

  Al twee jaar denk ik mee te doen aan dit project. maar zag op tegen het organiseren. Dat heb jij nu gedaan Joost, dus bij deze meld ik me aan en breng mijn camera mee.
  Verder is het nu al de tweede keer dat ik van ZON hoor bij projecten die me aanspreken. Daar wil ik graag meer van weten.
  Hoop dat veel mensen mee gaan doen en vooral ook, dat er veel portretten te maken zijn.

 4. Joost de Wolf

  Bedankt voor jullie fijne reacties.

  @Marijke, We hebben elkaar al gesproken over Hp en nu zie ik pas jou bericht op #DDNL. Sorry.
  Fijn dat je mee wilt doen!

 5. Richard Kok

  Een leuke en inspirerende meeting gehad met het Help Portrait-team van Doesburg. Onder leiding van fotograaf Joost de Wolf gaat dit gave project helemaal goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑