Internationale pianotalenten in de Gasthuiskerk in Doesburg

Van 21 tot en met 29 juli is Gasthuiskerk Doesburg het podium voor een serie internationale Euregio Rijn-Waal pianoconcerten. In een serie van vier concerten treden vier getalenteerde jonge pianisten op. De uitvoeringen beginnen steeds om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De Belgische Clara Strobel bijt op 21 juli het spits af. Strobel werd in 2002 geboren in Sint-Niklaas, stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader.

De tweede pianiste in de rij toptalenten is de Duitse Yumeka Nakagawa. Zij studeert sinds oktober 2012 aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf in de jong-talent afdeling ‘Schumann Junior’.

Op 28 juli staat het derde concert op het programma met het Poolse talent Pawel Motyczynski op. Motyczynski begon als achtjarige met pianospelen en studeerde in 2013 af bij Mirosław Herbowski aan het conservatorium van Krakau.

De Duitser Max Philip Klüser is op 29 juli met zijn 22 jaar de oudste van het viertal pianisten. Klüser werd in 1994 geboren in Siegen en begon al op 6-jarige leeftijd met trompet.

Op 10-jarige leeftijd nam hij daarnaast ook pianolessen. Klüser werd in 2007 opgenomen in de afdeling ‘Schumann Junior’ van de Robert Schumann Hochschule, een afdeling voor hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

4 reacties

 1. robert duis

  @ Doesburg.

  Chapeau voor Teja Peters!

  Samen met een aantal hard werkende vrijwilligers zorgt Teja Peters er voor dat Doesburg,
  zeer regelmatig, mag genieten van een palet van diverse spraakmakende artiesten.

  Met zeer veel toewijding en zeer veel energie wordt onder haar leiding
  in de zeer fraai gerestaureerde Gasthuiskerk gewerkt aan een programmering waar
  de Doesburgse gemeenschap “U” tegen zeggen mag.

  Waarvan Akte!

 2. Wiebe Brandsma

  Helemaal mee eens!
  Trudy en Wiebe Brandsma

 3. Peter van den Broeke

  Over een toptalent gesproken!! De Duitse Yumeka Nakagawa is zo’n toptalent.
  Wij mochten afgelopen vrijdag genieten van haar pianoconcert. Veertien jaar is ze nog maar en bespeelt de piano als een grote meester. Prachtig. We hebben genoten van het pianospel van dit bescheiden 14-jarige meisje.

 4. Paul Dekkers

  Fantastisch wat een talent is Yumka Nakagawa. Genoten van haar prachtige piano spel in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑