Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) houdt op zaterdag 23 juli een bijzonder concert in de Grote of Martinikerk te Doesburg met  Ludger Lohmann als organist op het monumentale Walcker orgel. Hij voert werken uit van Max Reger, Siegfried Reda en Günter Raphaël.

Eerder op die dag geeft hij een masterclass over Max Reger: Duitse componist, pianist, organist, dirigent en muziekpedagoog. De masterclass en het concert zijn door StiDoMu georganiseerd in samenwerking met  International Organ Festival Haarlem 2016 als uniek uitstapje van dit Haarlemse topfestival naar Doesburg.

Dit jaar wordt namelijk niet alleen de dood van Max Reger (100 jaar geleden) herdacht, maar ook de ‘geboorte’ in Rotterdam van het fameuze Walcker-orgel, dat nu in de Martinikerk te Doesburg staat. Dit was een goede reden voor een samenwerking tussen de orgelstichtingen in Haarlem en Doesburg.

Het Haarlemse orgelfestival en het daaraan verbonden concours is wereldwijd een topgebeuren binnen de orgelmuziekwereld. Deelnemers komen uit de hele wereld naar Haarlem voor het concours en de masterclasses. Voor toporganisten geldt: ‘als je niet in Haarlem bent geweest tel je niet mee.’

Het is StiDoMu gelukt hen ook ‘een uitstapje’ naar Doesburg te laten maken met een vervolg in 2017: de prijswinnaar van het concours krijgt volgend jaar o.a. een concert in Doesburg aangeboden.  

Het concert is op 23 juli om 20.00 uur in de Grote of Martinikerk in Doesburg. De toegang is € 10,-.  Voor senioren € 9,- en voor donateurs € 8,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa in de kerk vanaf 19.30 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.