Beste friet van Nederland naar Doesburg

De beste frietfiets van Nederland komt naar Doesburg. Op 24 en 25 september is de winnaar van de AD Friettest 2015 te bewonderen tijdens de Doesburgse Kadedagen.

De frietfiets serveert zelfgemaakte superdun gesneden frieten van de beste kwaliteit. Om die kwaliteit te waarborgen, vindt de frietfiets het belangrijk om te werken met pure en eerlijke producten.

De frietfiets werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de AD Friettest. De aardappelen die worden gebruikt komen van een boerderij uit Biddinghuizen en de olie waarin de frietjes worden gebakken is speciale biologische zonnebloemolie. Zelf het zout en de mayonaise hebben een biologische komaf.

De Doesburgse Kadedagen wordt op 24 en 25 september gehouden op de IJsselkade nabij Stadshotel Doesburg. Beide dagen verandert de IJsselkade van 11.00 tot 17.00 uur is een markt vol kramen met streekproducten. Ook is er ruimte voor creatieve kunstzinnige producten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

3 reacties

 1. Remco Meeder

  Biologisch zout?

 2. Gert-Jan Tas

  @Remco Meeder

  Van de website van de frietfiets:

  Het zout
  Biologisch zout gebruiken we voor de frieten. Nu kun je je afvragen: wat is het biologische aspect van zout? Dat kan ik je uitleggen. De frietfiets gebruikt zout dat gecertificeerd is door Nature & Product. Zij hanteren zeer strenge eisen met betrekking tot de oogst en behandeling van het zout. Zo wordt het zout met de hand geoogst in een beschermd gebied, zonder milieuverontreiniging. De zoutpannen liggen op tenminste 500 meter afstand van verkeerswegen en zonder risico van verontreiniging door bijvoorbeeld industrie.

  De Frietfiets kiest voor een lekkere snuf zeezout, iets grover zout dan het gewone keukenzout. Gewoon omdat we dat het lekkerst vinden!

 3. theo

  Ach maak je niet druk gewoon een patatje is toch ook lekker jozo of zeezout maakt mij niet uit lekker plof kippetje erbij en smullen maar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑