Op zondag 23 augustus wordt voor de 21ste keer de Fotograficamarkt gehouden in Doesburg. Voor één dag is Doesburg dan het middelpunt van de ambachtelijke fotografiewereld met talrijke stands in het centrum van de stad.

 

In het centrum worden diverse straten met ruime marktkramen ingericht en zullen in de vroege ochtenduren de standhouders hun plek achter de kraam innemen.

 

Zij zullen dan opnieuw hun fotografica uitstallen voor de geïnteresseerden en wellicht zal er ook iets van uw gading bij zitten. De markt is van 9.00 uur tot 16.00 uur en omdat we hier spreken over een openluchtmarkt is de toegang gratis.

 

Het was Roel Fokken die medio 1995 het idee lanceerde om, naar voorbeeld van het Franse Bièvres, in zijn woonplaats een openlucht fotograficamarkt te organiseren. Met een kleine groep van enthousiaste vrijwilligers werden de schouders hieronder gezet en werd een succesvolle fotograficamarkt georganiseerd.

 

In de navolgende jaren werd dit op de voorlaatste zondag van augustus herhaald en kan elke keer weer op een geslaagde maar bovenal perfecte zonnige fotograficamarkt worden terug gekeken. Deze inmiddels internationale fotograficamarkt heeft haar plek op de jaaragenda verworven.

Fotograficamarkt Doesburg