De afgelopen zomer zorgden een aantal bloembakken in het centrum van Doesburg voor extra kleur in de binnenstad. Het zou mooi zijn als deze eenmalige actie een permanent karakter krijgt, zo stelt de wijkraad binnenstad Doesburg. Daarover is de wijkraad in gesprek gegaan met de gemeente Doesburg en zoekt het nu inwoners die zo’n bloembak willen ‘adopteren’.


Het blijkt dat de gemeente in het kader van het kleine stedenbeleid de mogelijkheid biedt om per wijk zaken aan te pakken die inwoners belangrijk vinden. De gemeente wil in dat kader een aantal bloembakken aanschaffen en die gratis ter beschikking te stellen aan de inwoners van de binnenstad.


Inwoners kunnen zo’n bloembak adopteren. De adoptie betekent dat de inwoner de bloembak verzorgt en onderhoudt. Dat kan individueel, maar, en misschien zelfs leuker zo stelt de wijkraad, ook met de buren, vrienden en kennissen in de straat.


De wijkraad binnenstad Doesburg wil graag weten hoeveel mensen er belangstelling hebben voor dit idee, zodat het verder gerealiseerd kan worden. Inwoners van de binnenstad die komende zomer een bloembak in hun straat willen verzorgen en onderhouden, kunnen zich tot 17 november melden bij de wijkraad binnenstad Doesburg via info@wrbinnenstaddoesburg.nl.