Tot 15 november kan er gestemd worden voor de publiekprijs Afvalvrij Award waaraan enkele Doesburgse organisaties deelnemen. De organisatie laat weten dat er een duidelijke koploper is, zonder overigens te melden wie, maar dat alle mogelijkheden nog open staan.  Namens Doesburg doen drie organisaties mee, te weten Basisschool De Ark, Kindercentrum Tombola en Openbare Basisschool De Horizon. Totaal doen er 29 organisaties mee aan de wedstrijd.


Op de website www.afvalvrij.nl/stemmen laten de 29 deelnemende organisaties zien wat zij doen om afval te voorkomen en beter te scheiden. Door te stemmen laten de inwoners zien welk voorbeeld hen het meest aanspreekt.


Stemmen kan nog tot 15 november. Naast de publieksprijs reikt elke gemeente ook een Award uit aan het meest aansprekende voorbeeld in de eigen gemeente. Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 19 tot en met 27 november worden de winnaars bekend gemaakt waarna de wethouder persoonlijk de Award komt uitreiken.


De Afvalvrij Award wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Lochem en Zutphen.


Zie ook:
Doesburgse organisaties in de race voor Afvalvrij Award