Alle trainers en leiders van de diverse jeugdteams van Sportclub Doesburg zijn gestart met de clubspecifieke jeugdtrainersopleiding. Met het aanbieden van deze opleiding verwacht de jeugdafdeling van de voetbalclub een extra boost te geven en de betrokkenheid van de trainers en leiders te vergroten.


Deze opleiding die Sportclub Doesburg in samenwerking met  jeugdvoetbalopleiding.nl heeft opgezet, bestaat uit vier sessies, waaronder een demonstratietraining, visie jeugdvoetbalopleiding en het geven van techniek- en wedstrijdgerichte trainingen.


De kick-off die op 3 november werd gehouden is door alle aanwezigen als zeer positief en geslaagd beoordeeld, zo laat Christiaan Bruins namens Sportclub Doesburg weten. ‘De kick-off begon met het benoemen van de verwachtingen van de deelnemers, waarna jeugdvoetbalopleiding.nl een demonstratietraining in bijzijn van alle trainers heeft gegeven. Deze training is in de bestuurskamer door de deelnemers geanalyseerd en jeugdvoetbalopleiding.nl heeft haar visie op jeugdvoetbalopleiding uitgedragen’, aldus Bruins.


De volgende sessie is gepland op donderdag 10 november.