De bekende tv-koks Lonny Gerungan, bekend van onder andere het tv-programma De Reistafel in de jaren negentig van de vorige eeuw, komt naar Doesburg. Lonny kookt op 15 november in Gasthuis du Soleil, samen met eigenaar Rene van Doornum. Van Doornum en Lonny maken samen een democlip voor www.indotv.nl.


Lonny zal op 15 november een Indonesische specialiteit koken, terwijl Van Doornum een traditioneel Indisch gerecht maken. De democlip zal een week later te zien zijn op Indotv.nl, een internetomroep voor de Indische gemeenschap in Nederland.


‘Als leden van de grote Indische gemeenschap in Nederland komen we elkaar af en toe tegen op allerlei culturele manifestaties, bijvoorbeeld Pasar Malams en culinaire beurzen. Daarnaast heb ik contact met Indotv.nl’, aldus Van Doornum.


Van Doornum vervolgt: ‘Ik heb al enige tijd contact met hen en in hun programma hebben ze zelfs een rubriek opgenomen waarin ik, opgenomen in Gasthuis du Soleil, gedetailleerde kookinstructies verzorg van traditionele Indische gerechten. Inmiddels zijn er vier democlips opgenomen en op die site te zien. De gerechten die je daar ziet zijn absoluut culinaire toppers. Als je doet wat ik daar laat zien, dan heb je het aller-allerbeste uit de Indische keuken’.


Lonny Gerungan kwam op 21-jarige leeftijd van Bali naar Nederland. In Nederland werkte hij in de horeca en opende in 1986 zijn eigen Indonesisch restaurant in Amsterdam. Landelijke bekendheid kreeg hij als tv-kok. Zo presenteerde hij in de jaren negentig van de vorige eeuw het programma De Reistafel.