‘Inwoners Doesburg betalen geen toegangsprijs voor Expeditie 777’

Voorzitter Jan van Amstel van Doesburg 777 verzekert dat inwoners van Doesburg geen entree hoeven te betalen voor toegang tot Expeditie Doesburg 777. Deze week ontstond beroering in de politiek over het wel of niet moeten betalen van 12,50 euro om toegang te krijgen tot dit meerdaagse 777-evenement.

 

CDA Doesburg zegt verrast te zijn uit de media te hebben vernomen dat er toegangsgelden zijn gevraagd. De gemeenteraad heeft in 2014 besloten dat aan subsidieverlening voor de Stichting Doesburg 777 de voorwaarde is verbonden dat er geen toegangsgelden worden gevraagd voor de festiviteiten van de stichting, meldt CDA op haar Facebook-pagina.

 

Waarnemend burgemeester Noordewier heeft Doesburg 777 indringend verzocht om de toegangsgelden te laten vervallen, schrijft het CDA. Ook Stadspartij Doesburg maakt op haar Facebook-pagina melding van het innen van entreegelden van Doesburg 777 en spreekt daarover haar verbazing uit.

 

Jan van Amstel laat weten dat het nooit de intentie is geweest om inwoners van Doesburg te laten betalen voor festiviteiten zoals Expeditie Doesburg 777. ‘Dat is bij de subsidievaststelling afgesproken. Wel is het van belang om te reserveren op de website www.d777.nl om zo bezoekers in te plannen. Inwoners van Doesburg krijgen voorrang en kunnen vanaf nu reserveren’, aldus Van Amstel.

 

Op de website van D777.nl staat dat inwoners van Doesburg 2,50 betalen. Van Amstel hierover: ‘Dit is voor het programmaboekje. We gaan nadenken of er bij het reserveren een mogelijkheid komt om te reserveren zonder een programmaboekje te kopen. Nu lijkt het op een verplichting. Ik ga hierover contact zoeken met De Plaats’.

 

De Plaats uit Arnhem gaat de activiteiten tijdens Expeditie Doesburg 777 uitvoeren. Dit slotevenement van Doesburg 777 vindt plaats in september. Op zaterdag 19 september is de laatste dag en sluit een jaar met tal van 777-activiteiten. Activiteiten die zijn gehouden in het kader van de 777ste verjaardag van Doesburg.

 

8 reacties

 1. Frans van der Krul.

  Ik hoop dat alles gratis is en wordt van en voor en door Doesburgers, heden ochtend deed de rondzending van Nu inschrijven voor de Expeditie777 anders voor doen en dat er betaald moet worden, mis communicatie…..?????

 2. Rob Gossink

  Het gaat nog een stapje verder. Op basis van met amendement zoals dat is vastgesteld tijdens de gemeenteraadsvergadering van december 2013 is aan de subsidieverlening de volgende voorwaarde verbonden ( citaat ) “Voorwaarde voor de hiervoor genoemde gemeentelijke bijdragen aan de festiviteiten is dat aan de bezoekers/deelnemers van de festiviteiten geen toegangsgelden wordt gevraagd”. Ik kan niet anders concluderen dat ook aan niet- Doesburgers geen toegangsgelden worden gevraagd. Kortom, ook geen € 12,50 entree voor de niet- Doesburgers.

 3. Richard Kok

  Rob, dat is een interessante toevoeging. Betekent dus dat iedereen gratis naar binnen kan. Ook niet-Doesburgers. Volgens mij is de organisatie hier (nog) niet van op de hoogte.

 4. Rob Gossink

  Richard, dat is zoals wij ( CDA fractie) het geamendeerde raadsbesluit lezen. Citaat uit de verhandelingen ” Met betrekking tot de voorgestelde gratis toegang voor de verschillende festiviteiten stelt de burgemeester voor om die activiteiten die onder de hoede vallen van de Stichting 777 gratis te laten zijn. Er zullen echter ook evenementen aanhaken die door andere organisaties worden georganiseerd en bekostigd. Deze vallen buiten de begroting en buiten de verantwoordelijkheid van de gemeente”. Expeditie 777 valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting Doesburg 777. Kijk maar op de site van de gemeente, onderaan de besluitenlijst zit het amendement:
  http://doesburg.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=876821/type=pdf/Notulen_raad_19_december_2013__inclusief_bijlagen_.pdf

 5. Richard Kok

  Dank voor de toelichting Rob. Helder en duidelijk.

 6. Richard Kok

  Voor de goede orde heb ik als lokale journalist zojuist de betrokkenen gesproken.

  De Plaats doet geen mededelingen en verwijst naar Doesburg 777. Die zegt er van uitgegaan te zijn dat Doesburgers gratis naar binnen mogen en niet-Doesburgers moeten betalen. ‘Maar als de gemeente vindt dat niet-Doesburgers ook gratis toegang moeten hebben, dan passen we dat aan’, aldus de woordvoerder van Doesburg 777. Hij voegt er aan toe dat vanwege het relatief beperkt aantal kaarten het gaat om niet al te grote aantallen bezoekers van buitenaf.

 7. Willy van Dooren

  bestaat Doesburg 777 jaar???????? ik merk er niets van, normaal krijg je wel een folder of prullaria in de bus om het feestelijk te maken en wat er allemaal voor festiviteiten zijn…. maar je moet zoeken wil je er wat over vinden, jammer voor een Stad dat veel heeft… zoals ik al ooit zei het is misschien beter als je het (kleine beetje )geld beter besteed in de maand waarin Doesburg ECHT 777 jaar bestond vorig jaar dus en niet een jaar uitsmeren en hopen dat men wat hoort over de “festiviteiten” die ergens zijn, als die er al zijn…….en dus jammer want het was misschien leuk geweest als men in heel Doesburg iets door de bus liet vallen zodat de burgers het konden laten zien dat het feest is, maar helaas niets merk je ervan…….

 8. Frans van der Krul.

  Beste mensen,
  Als vrijwilliger wil ik mee doen als vrijwilliger en niet als er mensen moeten betalen aan expeditie 777.
  Het dient zoals ik altijd heb begrepen voor iedereen voor nop zijn, waarom moet de werkplaats nog meer geld binnen halen als verdien model, wordt dit niet ingetrokken, en daar lijkt het op, bedank ik voor deze expeditie en zal de route M’Ooizicht moeten worden geschrapt uit de lijst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑