Gestichten Doesburg heeft een nieuwe voorzitter. Jan van Amstel neemt de taken over van interim voorzitter Wybo Masselink. Gestichten Doesburg is onder andere eigenaar van de Gasthuiskerk in Doesburg.

Van Amstel is ook voorzitter van het Burger en Nieuwe Weeshuis in Arnhem en van de MS Vereniging Nederland. In Doesburg was de econoom Van Amstel eerder voorzitter van Doesburg 777.

Het bestuur van Gestichten Doesburg is daarmee weer compleet in functie, na het overlijden vorig jaar van Cees Scheepers.

De portefeuilles in het nieuwe bestuur zijn nu als volgt verdeeld: Jan van Amstel, voorzitter en algemene zaken, bestuurlijke zaken en werkgeversaangelegenheden, PR en communicatie; Wybo Masselink, vice-voorzitter, huurzaken, pachtzaken, landerijen en subsidies; Gerrit Bouwhuis, beheer, onderhoud en bouwaangelegenheden; Gerrie van Vorselen, financiën en Richard Rhemrev, ICT en exploitatie en beheer Gasthuiskerk Doesburg. Jaqueline Sluis is de nieuwe secretaris.

Gestichten Doesburg is sinds oktober 2017 de nieuwe naam van de Doesburgse Gestichten van Weldadigheid. De naamsverandering is een van de stappen in het proces naar meer transparantie en modernisering dat inmiddels is ingezet.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.