Jeugdige Doesburgse sportkampioenen gehuldigd

Drie jeugdige topsporters uit Doesburg -Aniek Bloemendaal, Jeff Irving en Lyn Kamphuis – zijn door de gemeente in de bloemetjes gezet. De sporters zijn afgelopen weekend door wethouder Willem Bouman gehuldigd tijdens de Doesburgse Sportmarkt, een dag waarbij meerdere sportvereniging zich op actieve wijze presenteerden.


Bloemendaal en Irving kregen uit handen van wethouder Willem Bouman felicitaties en een bos bloemen voor hun prestaties. Lyn Kamphuis kon er vanwege sportverplichtingen niet bij aanwezig zijn.


Wethouder Bouman liet weten dat hij er vaker aan had gedacht om jonge sporters die goud hebben behaald bij een Nederlandse Kampioenschap in het zonnetje te zetten, en dat de Doesburgse Sportmarkt daarbij een mooi moment is.


Zwemtalent Aniek Bloemendaal vertelde dat ze vaak van huis is vanwege flinke trainingsarbeid. De 14-jarige traint vaak in andere zwembaden. Verder zit ze nog op turnen omdat ze dat leuk vindt, en fietst ze veel om haar conditie op niveau te houden.


Turner Jeff Irving liet weten dat hij veel voor zijn sport moet laten. Zo moet hij voorzichting omgaan met een van zijn lievelingssporten; skateborden. Skateborden is nogal blessuregevoelig en is vanwege turntrainingen en –wedstrijden alleen in de zomer te doen.

1 reactie

  1. Rob Groen

    Echt geweldig om te zien wat voor toppers er in Doesburg zijn.
    En helemaal leuk dat Aniek Bloemendaal over 4 jaar naar de Olympische spelen wil in Brazilië. Heel veel succes allemaal!
    Zie ook de film met Aniek van doesburgtv.nl http://www.youtube.com/watch?v=MN2fRvYWaB0&feature=share&list=UUvzAREvCBVCkmOg83d1qhhA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑