Beinum-RUN op 22 september telt vier afstanden

Voor de tweede maal wordt in Doesburg de Beinum-RUN gehouden, een hardloopevenement door de grootste wijk van Doesburg. De Beinum-RUN vindt plaats op 22 september om 10.00 uur. Nieuw dit jaar is een extra lange afstand van 14 kilometer, naast de gebruikelijke afstanden van 3,5, 7 en 10,5 kilometer.


De Beinum-RUN wordt gehouden tijdens Nationale Burendag. Dit jaarlijkse wijkfeest vindt op 22 september plaats van 10.00 tot 14.00 uur op de parkeerplaats bij de DEKA-supermarkt. Vorig jaar werd de Beinum-RUN voor het eerst gehouden. Daarbij was het mogelijk om één, twee of drie rondes om en door de wijk te rennen, goed voor respectievelijk 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Dit jaar is het ook mogelijk om 14 kilometer te hardlopen. De wedstrijd begint om 10.00 uur.


Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven. Dat kan door te mailen naar Wijkraad Beinum, de organisatie van de Beinum-RUN. Jente Baars werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de eerste Beinum-RUN. Totaal namen twaalf hardlopers deel aan de eerste editie.


De Beinum-RUN kan gezien worden als hardloopevenement dat aan de wieg stond van de wedergeboorte van de Singelloop in het centrum in Doesburg. Deelnemer Sander van der Hoeff liet tijdens de Beinum-RUN weten dat het volgens hem weer hoog tijd werd dat de Singelloop weer nieuw leven werd ingeblazen. Hij werd daarbij doorverwezen naar Doesburg Oranje, de organisatie van allerlei oranjefestiviteiten. Dat resulteerde in de herlancering van de Singelloop afgelopen voorjaar.

2 reacties

 1. Renske Winters

  Heel goed dat de Beinum-RUN weer plaatsvind en zelfs wordt uitgebreid met een 14km afstand.

  Voor de deelnemers; goede voorbereiding is het halve werk! Daarom nodig ik iedereen van harte uit om mee te doen met de Bootcamp training die wordt gegeven in Doesburg. Iedere week op dinsdagmorgen en op donderdagavond.
  Ook als je niet mee doet met de Beinum-RUN ben je natuurlijk van harte welkom!

  Renske Winters
  http://www.sporterinbalans.nl/bootcamp-training-in-doesburg.html

 2. Caroline van Dalen

  Wil Doesburg heel veel succes wensen met de 2e editie van de Beinum-RUN aanstaande zaterdag en Joost Koning in het bijzonder met zijn wedstrijdprimeur! Top! Veel plezier en je kunt het!! sportieve groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑