Sinds oktober 2013 is het Jeugdsportfonds in de gemeente Doesburg actief. In het afgelopen jaar zijn vele kinderen kunnen geholpen om te gaan sporten bij een sportvereniging door het vergoeden van de contributie.

 

Het Jeugdsportfonds is er voor gezinnen die door verschillende omstandigheden geen geld beschikbaar hebben om hun kind(eren) in de leeftijd tussen de 4 en 18 jaar te laten sporten bij een sportvereniging. De intermediairs, medewerkers van organisaties die werken met kinderen, zoals jongerenwerk, maatschappelijk werkers of interne begeleiders van de scholen, beoordelen de situatie van het gezin en dienen dan een aanvraag in bij het Jeugdsportfonds.

 

Er is een maximaal bedrag van 225 euro beschikbaar voor een jaar sporten bij een sportvereniging. Na dat jaar kan er, als de situatie dit toelaat, een nieuwe aanvraag ingediend worden. Mocht de contributie lager zijn dan 225 euro, dan is er een maximaal bedrag van 90 euro beschikbaar om sportkleding of attributen aan te schaffen. Het gezamenlijke bedrag mag echter niet boven de 225 euro uitkomen. Het Jeugdsportfonds stort het contributiebedrag rechtstreeks op rekening van de betreffende sportvereniging.

 

Het Jeugdsportfonds kan in Doesburg ook financieel ondersteunen bij het behalen van het zwemdiploma A. Hiertoe zijn afspraken gemaakt met zwembad Den Helder.

 


Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds, de spelregels of in contact willen komen met een intermediair, neem dan contact op met het lokale aanspreekpunt in de gemeente Doesburg, Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg. Dit kan via info@sportenindoesburg.nl of telefonisch op 06 – 51 200 695. Kijk voor meer algemene informatie op www.sportenindoesburg.nl en klik op de button van het Jeugdsportfonds.