DoesburgBruist! organiseert een voorleeswedstrijd op zaterdag 4 oktober in de binnenstad van Doesburg. De voorleeswedstrijd vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur en is bedoeld voor alle jongeren tot 18 jaar. ‘s Avonds wordt er voor alle inwoners van Doesburg een echt Boekenbal gehouden bij Jongerencentrum 0313.

 

Vooruitlopend op de Kinderboekenweek kunnen kinderen zich alvast voorbereiden op dit mooie leesfestijn. Het thema dit jaar is “Feest” en kinderen mogen daarop inhaken,maar mogen ook een ander onderwerp kiezen. Het is tevens Werelddierendag een mooie gelegenheid om dit onderwerp op te pakken.

 

Kinderen die aan de voorleeswedstrijd willen meedoen mogen uit eigen werk voorlezen, maar ze mogen ook poezie of proza uit een boek van hun favoriete schrijver of schrijfster voordragen. De voordracht mag maximaal 5 minuten duren en er zal professionele begeleiding zijn van leerkrachten uit het basis- en middelbaar onderwijs. Tevens is er een neerlandicus aanwezig en er zullen een aantal kinderboekenschrijfsters en kinderboekenschrijvers aanwezig zijn die uit hun werk voorlezen.

 

Eén van de schrijfsters die komt voorlezen uit eigen werk is Francien Sesink. Ze heeft onlangs haar eerste boek gepubliceerd met als titel “Lottes Familie”. Het boek is uitermate geschikt als voorleesboek. Het is opgedeeld in korte stukken en is bedoeld voor kinderen van 4 tot ca 10 jaar. Het gaat over de kleine poes Lotte. Francien Sesink vindt het ontzettend leuk om op Werelddierendag haar boek te mogen presenteren. Bovendien stelt ze één van haar boeken als prijs ter beschikking.

 

Tevens bestaat er de mogelijkheid tot het signeren van boeken en wellicht kan je tips vragen aan de diverse professionals.

 

De vakjury zal op een aantal punten beoordelen, welke de deelnemers te horen krijgen bij inschrijving. Bij Delikasa in de Kerkstraat no 8 kan men vanaf nu inschrijven en de kosten van deelname bedragen 2,50 euro per persoon. Men krijgt een lunch aangeboden en de deelnemers worden alle begeleid door professionals. Kinderen die ‘s-morgens andere activiteiten hebben of juist ‘s-middags, kunnen aangeven wanneer ze willen voorlezen.

 

Door de Doesburgse ondernemers worden mooie en diverse prijzen beschikbaar gesteld. De winnaars zullen worden bekend gemaakt op het Boekenbal,dat van  19.00  tot 21.00 uur zal plaatsvinden in het Jongerencentrum 0313 aan de Linie in Doesburg.  Het Boekenbal is voor iedereen gratis toegankelijk en er zal voor hapjes en drankjes worden gezorgd. Voor de deelnemers aan de wedstrijd zal de Rode Loper worden uitgerold en de winnaars worden extra in het zonnetje gezet. Voor alle deelnemers zal er een juryrapport beschikbaar zijn en nog een verrassing. Als je wilt kun je in het thema van de kinderboekenweek ‘Feest’gekleed komen of eventueel in combinatie met het Feest van Doesburg777. Ook daarin is iedereen vrij om daaruit te kiezen. Uiteraard kan men zijn favoriete muziek aanvragen en kunnen de voeten van de vloer op swingende muziek. De DJ zal er een ware happening van maken.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op onze Facebookpagina van DoesburgBruist! of op www.delikasa.nl of loop even binnen bij Delikasa Kerkstraat nummer 8 te Doesburg.

 

DoesburgBruist! maakt onderdeel uit van het economisch beleidsplan van de gemeente Doesburg.