Wethouder Westra van de gemeente Doesburg, de heer Penninx, voorzitter van Stichting Jeugdsportfonds Gelderland en de heer J.C. van Hasselt van de Ridderlijke Duitse Orde, ondertekenen dinsdag 1 oktober 2013 om 16.00 uur het convenant Jeugdsportfonds in het gemeentehuis. Met de ondertekening gaat Jeugdsportfonds Doesburg van start.

 

Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging. Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Om te kunnen sporten hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen.

 

Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Dit is mogelijk door een structureel bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor contributie bij een vereniging of sportkleding en –materialen.

 

Intermediairbijeenkomst

Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidzorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds.

 

Op 1 oktober wordt, aansluitend op de ondertekening, een presentatie gegeven voor mogelijke intermediairs. Tijdens de intermediairbijeenkomst wordt de werkwijze van het Jeugdsportfonds uitgelegd. Alle professionals die werken met kinderen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het Jeugdsportfonds, neem dan contact op met Ward Terpstra  van Jeugdsportfonds Gelderland via ward@jeugdsportfondsgelderland.nl of 06 51 200 695. Kijk voor meer algemene informatie op www.jeugdsportfonds.nl.

 

Voor meer informatie over de oprichting van het Jeugdsportfonds in de gemeente Doesburg kunt u contact opnemen met Luuk de Vries van de gemeente Doesburg via mail: luuk.de.vries@doesburg.nl, telefoon: 0313 481309