De voetballers van Sportclub Doesburg D1 hebben zaterdagochtend 21 mei de finale om de KNVB-beker gewonnen. De jeugdspelers versloegen in een ware bekerthriller hun opponent Ajax Breedenbroek met 4-3.


Op een prachtig kunstgrasveld hadden de Doesburgers geen last van zenuwen en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Al snel was sportclub doesburg de betere van de twee en dat  resulteerde in de verdiende 1-0. Kort daarna werd het 2-0 en leek het ‘kat in bakkie’. maar een bekerfinale is een wedstrijd op zicht en Ajax B kwam voor rust terug tot 2-1.


Na rust pakte het sterkere Doesburg de draad weer op en maakte de 3-1. Ajax B bleef druk zetten en scoorde 3-2. Doesburg had het moeilijk en de wedstrijd leek te kantelen. Uit een strafschop kwam Ajax B op gelijke hoogte, 3-3.


Doesburg zette aan en een speler van Ajax b. kreeg de bal in de eigen zestien tegen zijn arm. Nu ging de bal aan de andere kant op de stip. Marly Renner, de enige dame in het team, eiste de bal op en promoveerde de strafschap tot doelpunt, 4-3.


Na een spannende finale op het sportpark van Trias in Winterswijk kregen de Doesburgse voetballers de beker met een ware balkonscene uitgereikt. De beelden van de bekeruitreiking staan inmiddels op YouTube. Het spelverloop van de wedstrijd was zaterdagochtend live te volgen via Twitter.


De bekerwinst voor Sportclub Doesburg D1 is het tweede sportieve succes in korte tijd voor de jeugdafdeling. Vorige week behaalde Sportclub Doesburg A1 het kampioenschap na een ruime 7-1 zege op Warnsveldse Boys.


Tip
Bekijk hier de beelden van de bekeruitreiking


Zie ook:
Voetballers van Sportclub Doesburg A1 opnieuw kampioen