Jonge ambtenaren uit Doesburgers jagen op prijs

Stefan de Meij en Patricia Klaassen zijn genomineerd voor de titel ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2015’. Slechts een andere jonge ambtenaar – Marlies ten Tije van Gemeente Oost Gelre – dingt ook mee voor de prijs. Op 28 november wordt bekend of een Doesburgse ambtenaar de prijs meeneemt naar Doesburg.

 

Op 28 november wordt de tweede editie van de verkiezing ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar’ gehouden. Deze regionale verkiezing brengt het werk van jonge ambtenaren die zich inzetten voor een leefbare Achterhoek onder de aandacht en spoort hen aan om te excelleren. Het is een initiatief van Jonge Ambtenaren Achterhoek, het jongerennetwerk van elf gemeenten, Regio Achterhoek en Waterschap Rijn en IJssel.

 

Een deskundige selectiecommissie heeft uit 19 genomineerden drie finalisten geselecteerd, die in de race zijn voor de titel ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2015’:

·         Patricia Klaassen – gemeentebode, gemeente Doesburg

·         Marlies ten Tije – communicatieadviseur, gemeente Oost Gelre

·         Stefan de Meij – beleidsadviseur samenleving, gemeente Doesburg

 

Met de regionale verkiezing wordt het werk van jonge ambtenaren (t/m 35 jaar) in de Achterhoek onder de aandacht gebracht. Elk van de drie finalisten heeft zich onderscheiden doordat hij of zij:

·         zich op bijzondere wijze inzet in zijn of haar werk en zaken voor elkaar krijgt;

·         op vernieuwende en creatieve wijze bezig is in zijn of haar werk;

·         als enthousiaste en communicatief vaardige ambtenaar bijdraagt aan (een positief beeld van) een jonge en moderne overheid.

 

De Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2015 zet zich in dat jaar in als ambassadeur voor een moderne Achterhoekse overheid.

 

De eindstrijd van de verkiezing vindt plaats tijdens de Achterhoekse Talententuin, een innovatieve carrièrebeurs waar jong talent en werkgevers elkaar ontmoeten. De Talententuin wordt gehouden op vrijdag 28 november van 13.30 tot 18.00 uur in Innovatiecentrum ICER op het DRU Industriepark te Ulft. Tussen 15.00 en 16.00 uur laten de finalisten de jury en het publiek zien waarom zij tot Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar verkozen zouden moeten worden, waarna de jury om 17.00 uur de winnaar bekend maakt.

 

De jury bestaat dit jaar uit Joost van Oostrum (Burgemeester gemeente Berkelland), Rik Swieringa  (Vertegenwoordiger van het Directeuren Netwerk Achterhoek) en Reitze Wellen (Voormalig voorzitter Jonge Ambtenaren Achterhoek)

4 reacties

 1. Richard Kok

  Mooi signaal. Dat Patricia of Stefan de prijs maar mee mag nemen naar Doesburg. Zet ‘m op!

 2. caroline vermaas

  duimen draaien ik gun het jullie alle 2. een leuke dag in ulft. succes

 3. henk beijen

  Ik feliciteer Stefan de Mey met zijn verkiezing tot beste jonge achterhoekse ambtenaar. In 2015 is hij ambassadeur van de jonge ambtenaren. Patricia Klaassen eindigde als tweede. Zowaar een zeer goed resultaat voor deze twee doesburgse ambtenaren.

 4. Yvonne Irving

  gefeliciteerd, Stefan en Patricia. Twee kanjers waar we als gemeente trots op kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑