Na het succes van Grease van vorig jaar komt 0313 nu met een nieuwe musical: ‘Onverwacht in de Middeleeuwen’. Een spannend verhaal waarin zes kinderen van Basisschool De Bron per ongeluk terecht komen in de Middeleeuwen en daar heel spannende avonturen beleven. Vanzelfsprekend zijn er twee voorstellingen in het gebouw van jongerencentrum 0313 zelf, maar de cast gaat verder: in juni treden ze – met een selectie van highlights uit de musical – op tijdens de Doesburgse Hanzefeesten.


Alle leerlingen van de basisscholen in Doesburg uit de groepen 7 en 8 konden zich de afgelopen periode aanmelden als acteur/danser/zanger. Decorbouwers (en dat mogen ook volwassenen zijn), zijn nog steeds van harte welkom, zo laat Jan Willem Klink van 0313 weten.


Klink: ‘Het is een bijzondere kans voor de kinderen om hun talenten op het gebied van zang, dans en acteren te ontwikkelen’. De eerste repetitie vindt plaats op donderdag 15 maart in 0313. Vanaf die datum wordt er elke week twee keer gerepeteerd.


Het verhaal van de musical gaat over een groep kinderen van basisschool De Bron die op schoolreisje gaan naar FunWorld. Als zes kinderen op een open plek in het bos gaan spelen, komen ze per ongeluk in de Middeleeuwen terecht. Daar leren ze Mattie kennen, een jongen van hun eigen leeftijd. Ze sluiten vriendschap met hem en leren het een en ander over de middeleeuwen