Dun & Bradstreet heeft vrijdag 16 maart het D&B Rating 1 certificaat uitgereikt aan Koninklijke Rotra uit Doesburg. Met deze hoogst mogelijke beoordeling merkt Dun & Bradstreet Rotra aan als organisatie met ‘optimale kredietwaardigheid en minimaal risico op faillissement’. Deze rating wordt gebaseerd op verschillende variabelen waaronder betalingsgedrag en financiële cijfers.

 

Rating 1 is slechts voor een selecte groep bedrijven in Nederland weggelegd. De beoordeling van Dun & Bradstreet wordt wereldwijd beschouwd als meest objectieve indicator voor de kredietwaardigheid van een bedrijf.

 

Dun & Bradstreet is leverancier van wereldwijde zakelijke informatie en inzicht in kredietwaardigheid van bedrijven. Het bedrijf biedt ondernemers advies over het nemen van betrouwbare krediet-, marketing- en aankoopbeslissingen.

 

De dienstverlening van D&B is gebaseerd op de grootste business-to-business database ter wereld met meer dan 200 miljoen bedrijven in meer dan 240 landen. D&B is van origine een Amerikaans bedrijf en beursgenoteerd op de New York Stock Exchange.