Jongerencentrum 0313 viert eerste lustrum

Vijf jaar staat het mooie pand van 0313 aan de Linie. In die vijf jaar is het jongerenwerk uitgegroeid tot een vaste waarde in Doesburg. Jongeren weten waar ze terecht kunnen en maken meer en meer gebruik van het centrum: om elkaar te ontmoeten, maar vooral ook mee te doen aan allerlei activiteiten die 0313 – vooral samen met jongeren – organiseert. Zaterdag 16 juni is het dan ook tijd voor een feestje.


Het jongerenwerk in Doesburg is in die vijf jaren stevig verankerd in de Doesburgse maatschappij. Dat komt door de grote verscheidenheid van activiteiten die wordt aangeboden, maar zeker ook door de vaste openingstijden. Jongeren komen op de afgesproken openingstijden nooit voor een dichte deur. Dat schept vertrouwen. Ook buiten het gebouw is 0313 actief: jongerenwerkers zijn ook ‘op straat’ te vinden: daar waar de jongeren te vinden zijn.


Activiteiten
Een greep uit de activiteiten: Sportactiviteiten (in samenwerking met Breedtesport), party’s voor verschillende leeftijdsgroepen, drumlessen, Kidskunst, schooltoneel (dat elk jaar een week onderdak vindt in 0313) en niet te vergeten de Halloweentocht in oktober.


Maar ook de meidenmiddagen (die uiteindelijk hebben geleid tot het instuderen en opvoeren van een musical), coole artiesten die komen optreden en verschillende trainingen en cursussen. Het sportplein is altijd volop in gebruik en de skatebaan is buitengewoon populair.


Vrijwilligers
Een jongerencentrum kan niet zonder vrijwilligers. Zij verlenen hand- en spandiensten, maar organiseren ook activiteiten, draaien bardiensten en hebben een luisterend oor voor de bezoekers. Het is de bedoeling dat meer jongeren zich als vrijwilliger inzetten: zo worden ze betrokken bij de activiteiten en hebben daarin meer zeggenschap. Want uiteindelijk wil 0313 er zijn voor en door jongeren.


Programma
Zaterdag 16 juni van 16.00 uur tot 22.00 uur viert 0313 zijn eerste lustrum. Het thema is: 5! Met spelletjes, verrassende activiteiten, een quiz, een ‘graffiti wall live action paint’ (ofwel: iedereen mag meedoen om de graffiti muur zo mooi mogelijk te maken) en natuurlijk gave optredens. Van lokaal talent, maar ook van bekende artiesten. Wat  te denken van bijvoorbeeld Diggy DEX en HEF Bundy. Het is 0313 gelukt om deze twee toppers te ‘strikken’ voor het feest. De feestelijkheden vinden in principe buiten plaats. Natuurlijk is er voldoende eten en drinken verkrijgbaar.


En 0313 mag dan een jongerencentrum zijn: iedereen is 16 juni van harte welkom om jongeren, team en vrijwilligers te feliciteren en het feest mee te vieren!1 reactie

  1. Marijke Schellekens

    Wat jammer dat ik er niet bij kan zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑