Jonnie Boer, eigenaar van De Librije in Zwolle, heeft vandaag Doesburgse mosterd geproefd. De reactie van Boer is te zien in een nieuwe aflevering van onze mosterdvlog.

Boer is goed thuis in de mosterdwereld. Zo maakt hij zelf Zwolse mosterd, een grove mosterd waarbij de mosterdzaadjes heel zijn gebleven. Dit zorgt voor een ietwat krokant mondgevoel.

Vandaag heeft hij mosterd uit Doesburg geproefd en was hier behoorlijk positief over gezien zijn rapportcijfer. Boer eet Doesburgse mosterd het liefst bij bitterballen of een kroket, zo laat hij weten.

Jonnie Boer runt al jaren met zijn vrouw Thérèse Boer driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Het restaurant is gevestigd in een oude gevangenis in het centrum van Zwolle. In het gebouw zit ook een hotel en een winkel.

In de mosterdvlog komen met regelmaat bekende topkoks uit Nederland aan het woord over onze Doesburgse mosterd. Zo proefden eerder onder andere de topchefs Jarno Eggen (van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn uit Zuidwolde), Michel van der Korft (van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk) en Marc Smeets (de chef-kok van het Kurhaus in Scheveningen) onze Doesburgse mosterd.

De mosterdvlog is een initiatief van DoesburgDirect.nl en heeft als doel om Doesburgse mosterd te laten proeven en te promoten.

De mosterdvlog met Jonnie Boer is hier te zien.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.