Doesburg fungeert als startlocatie voor een jubileumtocht van de Peugeot Club Nederland. Op 22 september komen er zo’n 60 klassieke Peugeots naar Doesburg om vervolgens om omstreeks 12.00 uur te vertrekken voor een toeristische route. De Peugeot Club Nederland bestaat dit jaar 25 jaar.


‘We hebben Doesburg als startlocatie gekozen, onder meer vanwege het fraai gerestaureerde en compacte oude centrum. Onze deelnemers worden op 22 september daar vanaf 09.30 uur in De Waag ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. We vertrekken uit Doesburg vanaf omstreeks 12.00 uur om via een toeristische route naar de lunchlocatie in Brummen’, aldus Ben van Delden van Peugeot Club Nederland.


Er zijn 60 klassieke Peugeots ingeschreven met daarin circa 115 personen. Van Delden: ‘We hebben van de gemeente Doesburg toestemming gekregen om onze klassiekers in de Koepoortstraat en de Roggestraat zuidzijde op te stellen’.


De deelnemers van de jubilerende autoclub krijgen een ‘voorprogramma’ aangeboden. ‘Waarin wij hen de mogelijkheid bieden om voor een rondleiding in het Musée Lalique of een rondleiding in het Mosterdmuseum in te tekenen. Daarnaast doen wij nog een aantal suggesties voor bezoeken aan bezienswaardigheden waar men zo maar binnen kan stappen, zoals het streekmuseum De Rode Tooren, de Gasthuiskerk en het Gasthuishofje, het glasatelier JEVABA, Kings Place met het kleine Elvis Presely museum en de oud-hollandse snoepwinkel Lekkers en Zo’, aldus Van Delden.