Afgelopen maart genoten vele liefhebbers uit deze regio van het Kampen Boys Choir in de Martinikerk van Doesburg. Op zaterdagmiddag 21 juni (aanvang 16.30 uur) verzorgt dit bekende jongenskoor weer een Evensong in Doesburg volgens Anglicaanse traditie. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies. Organist Sander van den Houten zorgt voor de begeleiding op het monumentale Walcker-orgel. Toegang is gratis.

 

Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 16 jongens (trebles) en 12 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.

 

Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren. Hoewel het repertoire voor een groot deel uit de Engelse koortraditie komt, wordt er ook regelmatig koorliteratuur uit andere taalgebieden gezonden. Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Het optreden op 21 juni begint om 16.30 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang is er een vrije gift mogelijk.