De kerstreserveringen in Doesburgse restaurants loopt goed. Het aantal reserveringen op dit moment is minimaal gelijk aan vorig jaar gemeten op hetzelfde moment. Dat blijkt uit een rondgang langs restaurants in Doesburg.


Yvo Vos van Brasserie Het Zesde Zintuig laat weten zeer tevreden te zijn met de reserveringen tot dusver. ‘De reserveringen lopen beter dan vorig jaar. De eerste zitting op eerste Kerstdag is al vol. De avond voor 75 procent’, aldus Vos.


Brasserie Het Zesde Zintuig is zowel eerste als tweede Kerstdag open. Daarnaast is het ook op Kerstavond geopend. Vos denkt dat dit jaar het ongedwongen gezellig samen genieten de trends wordt in zijn zaak. ‘Alles is lekker natuurlijk, maar de dessertkant zal onvergetelijk worden’, belooft Vos.


Ook restaurant De Liefde is zowel zondag 25 als maandag 26 december open. Beide dagen vanaf 16.30 uur. De Liefde serveert een speciale a la carte kerstkaart met bijzondere vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Gasten kunnen daarbij zelf hun menu samenstellen.


Het aantal reserveringen loopt gelijk aan vorig jaar, laat Margreet Deen van De Liefde weten. ‘Toen waren de eerste reserveringen in de zomer, vervolgens een lange periode niet en na de herfstvakantie trok het weer aan. Nu zien we dit ook weer’, aldus Deen.


Hotel Doesburg meldt meer restaurantreserveringen. ‘De reserveringen komen op dit moment dagelijks binnen en we lopen daarmee vooruit op vorig jaar. Het is natuurlijk geen eerlijk vergelijk, omdat we inmiddels vijftien maanden open zijn en vorig jaar nog maar drie’, aldus Joop Bergevoet van Hotel Doesburg.


Het restaurant van Hotel Doesburg is beide kerstdagen en nieuwjaarsdag geopend. Bergevoet: ‘Naast de buffetten hebben we een kerst a la carte kaart. Een vrije keuze voor de gast in samenstelling en het aantal gangen. Vele oudere gasten stellen dit erg op prijs. Daarnaast bieden wij de thuisblijvers de mogelijkheid om kerstgerechten of een complete maaltijd af te halen’.


Bergevoet vervolgt: ‘Met Kerst is er bij ons geen sprake van een specifieke trend. Uiteraard is er een keur aan wildgerechten. In het restaurant en de brasserie zetten we wel in op ‘ongedwongen genieten’ met voor elk wat wils. Dus geen lange zittingen met een vijf of zes gangen diner’.