Kerstreserveringen Doesburgse restaurants lopen naar wens

De kerstreserveringen in Doesburgse restaurants lopen minimaal gelijk aan vorig jaar. Bij sommige restaurants is zelfs sprake van meer reserveringen tot nu toe. Dat blijkt uit een rondgang van DoesburgDirect.nl langs eetgelegenheden in Doesburg.

 

‘De kerstreserveringen lopen nagenoeg gelijk aan vorig jaar’, laat Yvo Vos van Brasserie Het Zesde Zintuig weten. ‘We zijn Kerstavond en Eerste en Tweede kerstdag open en bieden een 3-gangen of 6-gangen Kerstmenu aan, met variërende gerechten van Oud-Hollands tot wild. Wie op Facebook ons Kerstmenu liked, maakt kan op een diner voor twee op Kerstavond.’

 

Joop Bergevoet van Hotel Doesburg meldt positieve berichten over het aantal kerstreserveringen voor het hotelrestaurant. ‘De reserveringen komen eerder binnen. Met Kerst zijn we vanaf ’s morgens geopend. Het buffet begint op bieden dagen om 18.00 uur’, aldus Bergevoet.

 

Bistro la Boucherie is beide Kerstdagen vanaf 17.00 uur open. ‘We hanteren een Kerstmenu: amuse, Mabre van duif, eendenlever en oesterzwam met een gelei van duivenbouillon met gebakken balkenbrij.
 Lauwwarme rouleau van roodbaars met rauwe ham, gebakken spatzle en een saus van bietjes.
 Luchtige spoom van cranberries, hertenrugfilet en rilette van wildzwijn met een jus van Banyuls.
 Dessert Noël’, dreunt Karel Welter van la Boucherie op. De reserveringen lopen ongeveer gelijk aan vorig jaar. ‘Wat betekent dat we wel vol komen’, aldus Welter.

 

Vallermosa is op Tweede Kerstdag vanaf 17.00 uur geopend voor een diner. ‘Onze gasten hoeven zich niet verplicht te voelen een menu te eten en kunnen gewoon a la carte bestellen. Dus ook een lekkere pizza of pasta. Ons restaurant is gedurende de decembermaand extra sfeervol aangekleed’, meldt Angelo Driessen van Vallermosa. Qua reserveringen loopt het volgens Driessen ongeveer gelijk aan voorgaande jaren.

 

Restaurant De Liefde is beide Kerstdagen geopend vanaf 16.00 uur. ‘We hebben onder andere wildbouillon, gerookte eendenborst, hertencarpaccio en hertenpeper op het menu staan. In de week voorafgaande aan de kerst serveren wij een speciale kerstamuse om alvast in de stemming te komen. De Kerstman is al bij ons geweest en heeft voor de kindergasten een cadeau om de haard achter gelaten’, aldus Margreet Deen van De Liefde. De reserveringen bij De Liefde lopen in vergelijking met vorig jaar gelijk.

 

Andere restaurants reageerden niet op een oproep van DoesburgDirect.nl om informatie te verstrekken over hun Kerstacties.

 

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  Het komt steeds vaker voor dat mensen op Kerstavond buiten de deur willen eten, dit ivm de diverse familiebezoekjes op 1e en 2e Kerstdag, maar er zijn weinig restaurants open op Kerstavond 24 december (3 stuks en nu aangevuld met een 4e)

  We wilden graag bij restaurant De Liefde gaan eten op 24 december(kerstavond) maar dat kon in eerste instantie niet.
  Maar omdat er toch veel vraag was om op 24 december open te gaan heeft men mij terug gebeld met de mededeling: We gaan toch open die avond ivm de vele vraag hierna.En natuurlijk een tafel gereserveerd.
  Restaurant De Liefde veel dank hiervoor!

 2. Frans van der Krul

  Restaurant De Liefde, we hebben genoten op kerstavond van de gerechten en dit ondersteund met een heerlijk glas roden wijn.Het was helemaal top.Volgend jaar weer open?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑