Keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs voor De Liefde

Restaurant De Liefde heeft sinds vandaag als eerste restaurant in Doesburg het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs ontvangen. De eetgelegenheid in de Philip Gastelaarstraat kreeg dit keurmerk omdat het genoeg alternatieven biedt voor gasten die geen vlees willen eten.


De Liefde voert het keurmerk sinds vandaag. De eigenaren laten weten blij te zijn met het ontvangen van het keurmerk.


‘Ons streven met De Liefde is om ook vegetariërs de mogelijkheid te bieden te kunnen kiezen van de kaart en niet de eeuwige specialiteit van de chef te moeten nemen. Negen van de tien keer wordt er een slappe quiche geserveerd, omdat bij de meeste koks de creativiteit ontbreekt. Maar bij ons niet’, zo laten Margreet Deen en Yoreck van de Brink.


Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. De consument weet daardoor zeker dat hij in dit restaurant goed terecht kan voor een vleesloze maaltijd. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB).


‘Wij zijn blij dat nu ook Restaurant De Liefde duidelijk maakt dat hier goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen’, aldus Floris de Graad, directeur van de NVB.


Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan.


Veel vegetariërs en vleesminderaars gaan daarom relatief weinig uit eten. ‘Dat is jammer’, aldus Floris de Graad. ‘Niet alleen voor de vegetariërs, maar ook voor al die mensen die eens een keer geen vlees wil eten. Vegetarisch eten kan bijzonder smakelijk zijn.’ Daarnaast wordt vegetarisch eten steeds populairder. Recent heeft bijvoorbeeld Huis ter Duin besloten om het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs te voeren.


Restaurant De Liefde is te vinden op Philip Gastelaarstraat 5A te Doesburg. Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.

1 reactie

  1. Aernoudt Bottemanne

    Van harte gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑