Kidsafety Doesburg start met een cursus “Stop”. Dat is een zelfverdediging en weerbaarheidcursus voor kinderen van acht tot en met veertien jaar. De cursus in geschikt voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, gepest worden of niet zo sterk in hun schoenen staan. Tijdens de tien weken durende cursus leren de kinderen technieken om zich weerbaarder te maken en zelfverzekerder te worden, zodat ze weer zichzelf kunnen zijn.

 

De cursus start op dinsdag 18 februari van 18.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Totaal gaat het om een periode van tien weken. De cursus wordt gegeven in de sporthal aan de Armgardstraat 2 in Doesburg. De kosten hiervoor zijn 60 euro per cursist.

 

In april 2013 is Kidsafety Doesburg gestart met een weerbaarheidsprogramma voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Bij Kidsafety Doesburg leren kinderen zelfverdedigingstechnieken, omgaan met vreemden, ongewenste aanrakingen en noodgevallen. Er wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-escalatie. Ook wordt geoefend op het beleefd en assertief aangeven van grenzen.

 

Voor informatie over Kidsafety kunt u terecht bij Alice Schierboom telefoonnummer 06-40642656 of Cindy Herberts telefoonnummer 06-12574430. Of via email info@kidsafetydoesburg.nl.

kidsafety