Doesburgse horeca uitgenodigd voor ‘uitgestelde koffie’

Horecaondernemers in Doesburg zijn uitgenodigd om het initiatief van ‘uitgestelde koffie’  te omarmen. Bij dit initiatief is het de bedoeling dat een gast een kop koffie of iets anders afrekent voor iemand die dit niet kan betalen. Deze traditie is begonnen in de Italiaanse stad Napels en begint zich nu razendsnel te verspreiden over de wereld.

 

Uitgestelde koffieDoesburgse horecaondernemers zijn door Angelique Ende per mail gewezen op dit initiatief en uitgenodigd om hieraan deel te nemen. ‘De horecaondernemers hebben allemaal een persoonlijke mail van me ontvangen. En ik denk dat ik binnenkort maar eens een uitgestelde koffie ga kopen’, aldus Ende.

 

Ende spreekt van een goed initiatief omdat het zo mooi is in zijn eenvoud. ‘Het kost de ondernemer helemaal niets. Als bezoeker kan je iemand anders helpen en als afnemen kan je een keer ergens een kopje koffie of broodje eten, terwijl dit normaal gesproken niet tot de mogelijkheden behoort. Oftewel: participatiemaatschappij pur sang’, aldus Ende.

 

Het bepalen of iemand in aanmerking komt voor een uitgestelde koffie gebeurt volledig op basis van vertrouwen. Ende: ‘Een vertrouwen dat ik persoonlijk graag wil geven. Door de crisis is gelukkig veel schaamte over het feit dat mensen niet kunnen rondkomen verleden tijd. Prima ontwikkeling wat mij betreft en waar iedereen aan kan meehelpen door te luisteren en niet te snel een oordeel klaar te hebben. 
Het klopt inderdaad dat je je als ondernemer alleen maar hoeft aan te melden op de site, de rest ligt bij de klant. Uiteraard kan je je deelname als ondernemer meenemen in je PR’.

 

5 reacties

 1. robert duis

  @Angelique Ende.

  U bent TE GOED voor deze wereld!

  Eerst lees ik over een LETS “Ruilhandelsysteem” dat al van de grond gekomen zou zijn en nu dit
  UITGESTELD “Weggeefsysteem” waar U aandacht voor vraagt.

  Ik had even een binnenpretje:
  ————————————–

  Er komt een jongen van 17 jaar een Café binnen en vraagt:
  “Mijnheer heeft U nog een “Uitgesteld Biertje” voor mij?
  De barkeeper: “Jazeker kerel! ……….”Kom volgend jaar terug …… dan mag je het opdrinken”.

 2. Angelique Ende

  De primeur is voor La Fleur!
  Zojuist heb ik daar een Uitgestelde Koffie gekocht. La Fleur doet er voor deze feestelijke aftrap een gebakje bij.
  Dus, heb je weinig te besteden en behoort een kopje koffie buiten de deur niet tot de mogelijkheden: er staat nu een kopje koffie klaar met een gebakje. Verder wil ik natuurlijk iedereen die wat geld kan missen oproepen om een keer een Uitgestelde Koffie te kopen bij La Fleur.

 3. Willy van Dooren

  @robert volgens mij begrijp je het niet helemaal maar het is de bedoeling denk ik dat een andere klant, u of ik dus, een kopje koffie enz. geeft aan iemand die het minder heeft.. ik denk dat dit de bedoeling is en dat men een beetje de mensen sociaal en meer begrip wil laten krijgen voor anderen.
  en niet wat uw ‘voorbeeld”is.

 4. robert duis

  @Willy van Dooren.

  Mijn “voorbeeld” was een grapje en niet meer dan dat!
  Misschien een flauw grapje?
  In elk geval een grapje welke door U niet werd “opgepakt”. Can happen!

  Wees er van overtuigd: Robert Duis begrijpt beide “Acties” welke Mevrouw
  Angelique Ende op deze website naar voren bracht ……. donders goed.

  Zowel de “ruil-actie” als de “weggeef-actie” zijn mij geheel duidelijk.
  Beide acties gericht op de minder draagkrachtigen in onze maatschappij.
  Mooi …. wie kan daar tegen zijn.

  Of ik beide acties zinvol acht? Het antwoord: Neen.

 5. Willy van Dooren

  @robert kan begrijpen van een grapje maar “beide acties zinvol acht? Het antwoord: Neen” …geen actie is nooit zinvol ,dus iedere actie mag men proberen en misschien komt er ooit een goed gevolg uit, soms moet je mensen en ideeën een kans geven, er wordt momenteel wel meer dingen geopperd in Doesburg (kunstlab, muziektent, stadspark, milieustraat, pop-up huiskamer..enz..) maar of die nu echt een bijdrage zijn voor deze stad(??) ik weet het ook niet maar zoals ik al schreef..geen actie is nooit zinvol voor ideeën, en proberen ben ik altijd voor mits het niet teveel vraagt qua geld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑