Cindy Herberts en Alice Schierboom uit Doesburg starten kidsafety, een weerbaarheidsprogramma voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Kidsafety Doesburg start in april in sporthal Armgardstraat in de wijk Noordelijk Molenveld in Doesburg. Bij Kidsafety Doesburg leren kinderen zelfverdedigingtechnieken, omgaan met vreemden, ongewenste aanrakingen en noodgevallen. Er wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-escalatie. Ook wordt geoefend op het beleefd en assertief aangeven van grenzen.

 

Herberts en Schierboom volgden vorig jaar een trainingsprogramma en zijn inmiddels gediplomeerd instructeurs. Op dinsdag 2 april wordt gestart met een demo-les in de sporthal in de Armgardstraat. De demo-les is van 16.30 tot 17.30 uur. ‘Van te voren aanmelden hoeft niet, maar we zouden het wel leuk vinden om te weten wie er allemaal wil komen’, aldus Schierboom.

 

Het grootste deel van de les zijn kinderen actief bezig met zelfverdedigingtechnieken, valbreekoefeningen, trappen en stoten op een stootkussen, en stoeispelletjes. Schierboom: ‘Dat maakt Kidsafety een echte sport waarin je je kunt ontwikkelen. De kinderen werken aan hun conditie, zelfvertrouwen en weerbaarheid en hebben ondertussen veel plezier.’

 

Kidsafety Doesburg